Aki arra jár, bedobja

2020.12.21. 07:20

Szívformában találkozik tudatosság, jótékonyság Fehérváron

Már több mint két hónapja gyűlnek a kupakok Fehérvár Szívében. Az összegyűlt mennyiség leeresztése folyamatosan zajlik.

Héjj Vivien

Pozitívan nézzük: a gyűjtő félig tele van!

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Október első napjaiban adtuk hírül: immár Fehérváron is megdobban az a bizonyos szív. Habár a hivatalos felavatásra egy esős őszi napon került sor, a borús idő sem akkor, sem azóta nem szegte kedvét a járókelőknek, akik rendszerint beledobnak egy-egy műanyag kupakot a Fehérvár Szíve fantázianévre keresztelt gyűjtőbe.

A cél nemes, ugyanis az itt összegyűlt kupakok egy újrahasznosító telephelyre kerülnek, az ebből befolyt bevétel pedig teljes egészében a Szent György Kórház gyermekosztályára kerül, így egyesül környezetvédelem és jótékonyság.

Aki gyakorta jár a buszpályaudvar és a bevásárlóközpont környékén, az láthatja, hogy folyamatosan gyűlnek az „adományok”, ez a szív sosem pihen, nem kong az ürességtől. Az elmúlt hónapok tapasztalatairól az ötletgazda szervezetet kérdeztük.

Pozitívan nézzük: a gyűjtő félig tele van!
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A kupakok leeresztése a gyűjtőből folyamatosan zajlik. Ahogy a járókelők is rendszeresen láthatják, a szívforma szinte mindig legalább félig teli, ez a fehérváriak környezettudatosságának és közösségi elhivatottságának ékes bizonyítéka

– mondta kérdésünkre Gerebics Dávid, a Fidelitas székesfehérvári szervezetének alelnöke.

Fontos azonban azt is hangsúlyozni, hogy a megyében nem Fehérvár az egyetlen település, amelyik ilyen módon buzdítja megmozdulásra a lakosságot, ugyanis hasonló gyűjtőszívet találunk még többek között Pákozdon, Szabadegyházán, Móron, Cecén és Sárbogárdon is.

Kapcsolódó cikk:

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kupaktanacs-fehervaron-is-van-mar-sziv-alaku-kupakgyujto-4352548/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában