sokat jelentő apró segítség

2020.12.13. 07:05

Számos jótékonysági akció indult el megyénkben, hogy a rászorulók karácsonyát szebbé varázsolják

Az ünnepi időszakban minden évben megnő azon személyek száma, akik adományokkal segítik a rászorulókat. Erre idén még nagyobb szükség van, sajnos az elmúlt időszakban több család került nehéz helyzetbe, nekik egy apró segítség is sokat jelenthet.

Baráth Eszter

Több minden a dobozba kerülhet

Fotó: FMH Illusztráció / Pesti Tamás

Az egyik legismertebb országos méretű kampány a Baptista Szeretetszolgálat által indított cipősdoboz akció. A szervezők a beérkező adományokat nehéz körülmények között élő gyerekeknek juttatják el. A csomagokba elsősorban írószerek, játékok, könyvek, higiéniai eszközök és édesség elrejtését kérik azoktól, akik egy doboznyi örömet szeretnének szerezni a kicsiknek.

 

Az összeállított adományok csomagolásán minden esetben fel kell tüntetni, milyen korú fiú­nak vagy lánynak szánjuk azt. Megyénkben Dunaújvárosban, Nagyvenyimben, Mezőfalván és Székesfehérváron találunk gyűjtőpontokat, ahol várják a csomagokat. A megyeszékhelyen van a legtöbb kijelölt hely, köztük a Fejér Megyei Hírlap Fő utcán található ügyfélszolgálatával és az Ady Endre utcában lévő szerkesztőséggel. A járványhelyzetre való tekintettel a szervezők kibővítették az online adományozás lehetőségét, amely­nek részletei aciposdoboz.hu oldalon olvashatók.

Több minden a dobozba kerülhet
Fotó: FMH Illusztráció / Pesti Tamás

A Székesfehérvári Szociális Alapítvány és az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Egyesület idén nem a Fő utcán felállított Szeretetházikóban várja az adományokat, hanem a Sarló utca 2. szám alatt található irodában. A beérkező felajánlásokkal olyan családokat támogatnak, amelyek a létminimum közelében élik mindennapjaikat.

A Katolikus Karitász Angyalbatyu országos akciót indított, melynek célja, hogy rászoruló gyerekeknek tegyék szebbé az ünnepeket. A Székesfehérvári Egyházmegye a Lövölde utcában lévő irodájában várja a meglepetésekkel teli csomagokat. Csokoládé-gyűjtőponttá vált a Piac tér 28. szám alatti épület. Az ideérkező édességeket a szervezők a Velencei-tó Környéki Nagycsaládos Alapítvány részére juttatják el. Az adományozás nemcsak azoknak jelent örömet, akik megkapják a csomagot, de azoknak is, akik felajánlják azt. Lehetőségeinkhez mérten segítsük egymás ünnepét szebbé tenni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában