türelmet kér vezető és gazda

2020.12.15. 07:50

Sárfelhordás miatt piszkosak és veszélyesek az utak Enyingen

Sárfelhordással kapcsolatos panasz érkezett szerkesztőségünkbe a kisváros alsótekeresi településrészéről. Az észrevétel nem egyedi.

V. Varga József

Fotó: pixabay.com

Az alsótekeresi faiskola erőgépei felhordják a sarat a Lomb utcára, a vállalkozó nem takarítja azt. Piszkosak, veszélyesek az utak – kereste meg panaszával a Fejér Megyei Hírlapot egy helybéli.

– A vonatkozó törvény szabályozza, hogy a közutat, a közúti jelzést megrongálni, beszennyezni, a közútra a közlekedés biztonságát vagy zavartalanságát hátrányosan befolyásoló tárgyat kitenni, kidobni nem szabad – tudtuk meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. illetékesétől.

– Aki a közutat vagy a közúti jelzést megrongálta, beszennyezte, vagy a közútra a közúti közlekedés biztonságát, zavartalanságát hátrányosan befolyásoló tárgyat juttatott, köteles a keletkezett veszély elhárításáról gondoskodni, illetőleg, ameddig az nem lehetséges, a veszélyről a közlekedés többi résztvevőjét tájékoztatni.

A sárfelhordás megszüntetése tehát a gazdálkodók felelőssége. Más területeken is előfordulnak ilyenkor veszélyes útszakaszok? Mit tud tenni az önkormányzat? Viplak Tibor, a település polgármestere lapunk megkeresésére elmondta: Enyingen nem jellemző mindez, de természetesen az önkormányzat is felhívja az érintettek figyelmét: tegyenek meg minden tőlük telhetőt a sárfelhordás mérséklésére. Viszont sokszor, a feszített munkák miatt, szinte lehetetlen teljes sikert elérni. A gazdák megértést és türelmet kérnek a lakosságtól…

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában