Koronavírus Fejérben

2020.12.04. 07:20

Rendezvény nem lesz, de Magyaralmáson és Csókakőn is elkészült a betlehem

Az adventi ünnepsorozat felemelő pillanatait ebben az évben nem élhetjük át a vírushelyzet miatt, azonban több helyen is építettek betlehemet a Vértesalján, így Csókakőn és Magyaralmáson is. A templomok is nyitva állnak már hajnalban, amikor a roráté kezdődik, és a civilek is rendkívül lelkesek.

FMH

Magyaralmáson a három napkeleti király is megérkezett a jászolhoz

Fotó: önkormányzat

Idén a koronavírus-járvány következményeként nem szólhat a vers és csendülhet a dal, hiszen elmaradnak az adventi rendezvények, ám egyik-másik település a helyzet dacára is megépítette a szokott helyen a betlehemet.

A csókakői betlehem mellett máskor színpad is áll
Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Csókakőn Fűrész Éva és Bognár Mónika irányításával épül minden évben a betlehem és mellette a színpad, amelyen fel szokott lépni az óvoda, az iskola és valamennyi civil szervezet. Azokon az adventi vasárnapokon a Szent Donát Borrend tagjai kínálják süteménnyel és forralt borral a felnőtteket, míg a kórusok egymást váltják az apró, de hangulatosan kivilágított emelvényen.

Magyaralmáson is elkészült már a betlehem, ahol nemcsak az áldott állapotnak örvendő Mária és József áll a jászol mellett, hanem a három napkeleti király is.

Magyaralmáson a három napkeleti király is megérkezett a jászolhoz
Fotó: önkormányzat

Most egyik alkotás sem lesz események központi eleme, de az alkotók bíznak abban, hogy az emberekben megmaradt a csodavárás, és így melegséggel és reménnyel tölti el a járókelők szívét, ha a jelenleg még üres jászolra néznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában