fehér, vörös és rozé nedűk

2020.12.19. 07:10

Ötszáz palack adományt kaptak a fehérvári kórház egészségügyi dolgozói

A Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend közel 500 palack bort adományozott a kórházi egészségügyi dolgozóknak.

Bokros Judit

A jelképes átadáson Róth Péter alpolgármester (balra), Bucsi László, a kórház főigazgatója és Dinnyés Ferenc volt jelen Fotó: borrend

A koronavírus-járvány időszakában egyre többen gondolják úgy, hogy támogatják a gyógyításban részt vevőket. A Noé-­hegyi borlovagrend egyik tag­ja, Lics Balázs állt elő az ötlettel, hogy ajánljanak föl saját borokat a Covid-fronton dolgozóknak – tudtuk meg Dinnyés Ferenc elnök-nagymestertől, aki azonnal az élére állt a kezdeményezésnek.

A jelképes átadáson Róth Péter alpolgármester (balra), Bucsi László, a kórház főigazgatója és Dinnyés Ferenc volt jelen
Fotó: borrend

Körülbelül három hét alatt sikerült a régió három borrendjét mozgósítani, s ezekből összesen 24 borász adományozott fehér, vörös és rozé nedűket. Így jött össze a majdnem ötszáz palack bor, amelyet csütörtökön adtak át jelképesen a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. A szállítmány azonban már az előző napon megérkezett, és azt a kórházi raktárban helyezték el, innen osztják majd ki a főnővérek koordinálásával. Az átadáskor jelen volt Róth Péter székesfehérvári al­polgármester is, aki ugyancsak borrendi tag. A borok mellé adományozási okiratot is mellékeltek, amelyen olvasható minden borász neve, aki fölajánlást tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában