Az ünnep mindenkié

2020.12.23. 14:15

Online koncert a Don Bosco Iskolaház megsegítéséért

Besenyei Andrea foglalkozásain idén is rengeteg kis talpacska toppantott bölcsődei, óvodai, iskolai csoportjaiban, és megannyi játékos, éneklős, zenés percet töltött el együtt a családokkal. Ezek után nem csodálkozhatunk azon, ha szívügyének tekinti, hogy nehéz sorsú gyerekeken segítsen.

Kecskés Zoltán

Besenyei Andrea szeretné, ha a népzene beköltözne a családok életébe

Fotó: Annadora Photography

Táncos szülők gyermekeként csöppent bele a kultúrába, és immáron 12 éve foglalkozik a legkisebbekkel. Szerencsésnek tartja magát, mert munkája egyben a hobbija is. Az évek alatt a hivatásává vált a néptánc, amit játékosan, fogyasztható, élvezetes formában igyekszik átadni mindenhol, amerre csak jár. Most pedig a pandémiás helyzetre való tekintettel, amikor a személyes találkozás lehetőségei radikálisan csökkentek, a megjelent első lemezével kíván kedveskedni az érdeklődőknek.

– Régóta nagy igény volt a szülők és gyerekeik részéről, hogy haza lehessen vinni a foglalkozások és a táncházak után egy lemezt, amin dalok és zenék vannak, hogy otthon is élvezhessék és megélhessék, amit velünk együtt megélhettek. Tavasszal vágtunk bele, kisebb-nagyobb kihagyások és sok-sok próba után december 13-án került a virtuális polcra A Toppantó királykisasszony. A lemezhez digitális, környezetbarát és letölthető formában juthat hozzá minden érdeklődő. A kínálatban mondókák és ölbéli játékok is helyet kaptak, amit a szülők együtt tudnak játszani a babákkal, gyerekekkel. A legfőbb célom ezzel, hogy a népdalok és a népzene ott legyen a család mindennapi életében, olyan természetes elem legyen, mint a levegő – mondta Andrea.

Besenyei Andrea szeretné, ha a népzene beköltözne a családok életébe
Fotó: Annadora Photography

Karácsony közeledtével szeretné szebbé tenni olyan gyermekek, fiatalok ünnepét is, akiknek sajnos az év legszebb időszaka nem feltétlenül az ünneplésről és az ajándékokról szól. Besenyei Andrea elmondta, az ő szülei is mindig segítették a helyi közösséget, s teszik ezt mind a mai napig, így nem áll messze tőle, hogy adjon annak, akinek kevesebb adatott. A december 19-ei lemezbemutató koncertjük után újabb zenés esttel kedveskednek, amely karitatív célt szolgál.

– December 26-án 17 órakor lesz egy karácsonyi fellépésünk, a jelenlegi helyzethez igazodva online formában, ahol karácsonyi népdalok, mondókák, történetek és népszokások is helyet kapnak. Egy szerethető családi programot szeretnék ezzel biztosítani mindenkinek az ünnep alatt. Továbbá valamennyi koncertünk teljes bevétele a Toppantó a gyermekekért alapítvány munkáját támogatja, és idén a Polgárdiban működő Don Bosco Iskolaház szegény sorsú gyerkőceinek viszünk belőle karácsonyi ajándékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában