halászlétől a gombakrémlevesig

2020.12.25. 09:30

Mi kerül egy Tündérszép karácsonyi asztalára? Török Tímea elárulja

Húsvét, torkos csütörtök, karácsony, és még sorolhatnánk. Mind-mind olyan alkalom, amely „felhatalmaz” minket a mértéktelen fogyasztásra.

feol.hu

Fotó: Pintácsi Viki Photography

Nyilván egy magyar karácsony nem telhet el halászlé és töltött káposzta nélkül, de a mértékletességről sem szabad megfeledkeznünk. Ehhez persze nehezebben tartjuk magunkat, mikor az ünnepek alkalmával végiglátogatjuk a családot és a nagymama merít még egy tányérral, hadd egyen az ő kis unokája, olyan sovány amúgy is. Természetesen idén nem működik ez a séma. A koronavírus felülírta.

A 2019-es Tündérszépek verseny Fejér megyei fordulójának győztesével, Török Tímeával beszélgettünk arról, náluk mi kerül az ünnepi asztalra.

 

Fotó: Pintácsi Viki Photography

– Karácsonykor nálunk nem csak a hagyományos ünnepi ételek szoktak az asztalra kerülni, mint a halászlé vagy a töltött káposzta. Mivel negyedik éve vegetariánus vagyok, ezért készül még gombakrémleves, rántott,- illetve grillezett sajt, rengeteg zöldség és saláta. Desszertként kihagyhatatlan a diós bejgli, a zserbó és a kókuszos kocka – avatott be minket a menübe Tímea.

Bár sajnálja, hogy szűk körben telnek a karácsonyi ünnepek, az egészség a legfontosabb.

Jelentkezz a 2021-es Tündérszépek országos szépségversenyre! Add meg magadnak az esélyt, hogy felfedezzenek a 10 millió forint összdíjazású szépségversenyünkön! Jelentkezz saját portfólióval, vagy kérj profi fotózást!

Jelentkezni a www.tunderszepek.hu oldalon tudsz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában