Évösszegzés

2020.12.24. 08:00

Mentőkonvoj Fehérváron, menesztett főigazgató, lángoló réten áthajtó vonat – Ezt olvastátok áprilisban

Az év végéhez közeledve igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Fotó: S. Töttő Rita

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1. Hová tartott az a sok mentőautó és miért?

Április másodikán rendőri felvezetéssel hajtott át a városon egy mentőautó konvoj, amely a fehérvári kórházból szállított betegeket. Mint az kiderült, kórházon belüli átcsoportosítás miatt szállították át betegeket a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházból a Mór Városi Kórház-Rendelőintézetbe. Miután a koronavírus-járvány első hulláma épp ekkoriban kezdett el csúcspontjára járni, érthetően sok olvasónk aggódott a szállítás oka miatt. Cikkünkre több mint nyolcvanezren voltak kíváncsiak.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hova-tartott-az-a-sok-mentoauto-es-miert-exkluziv-kepek-a-fehervari-indulasrol-3914397/[/embed]

2. Menesztették a megyei kórház főigazgatóját, új vezetése lett a Szent György kórháznak

Miközben betegek százai várták a gyógyulásukat, több tucat orvos és ápoló küzdött a megyében azért, hogy a vírussal fertőződött embereket izolálja, valamint megtervezzék a kórházi ágyak számának növelését, váratlan lépésre szánta el magát az operatív törzs vezetése. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte a megyei kórház főigazgatóját, Csernavölgyi Istvánt, hogy adja át hivatalát. A hírről elsőként számolt be portálunk, ami aztán nagy indulatokat szított. A történet ÍGY kezdődött, és a folytatása április hónap legtöbbeket foglalkoztatott témája lett.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/rendkivuli-ujabb-informaciok-a-fehervari-korhaz-vezetosegvaltasaval-kapcsolatban-3948843/[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/igy-bucsuztattak-el-kollegai-csernavolgyi-istvant-video-3936933/[/embed]

3. Lángoló réten száguldó vonat

Nem akármilyen esetről számoltunk be április tizedikén. Kis részről indult, de épp a sínek felé tartottak a lángok, amikor az arra közlekedő vonat a sűrű füstbe törve áthajtott rajta. Kollégánk a helyszínről katasztrófafilmekbe illő fotókat készített.

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/athajtott-a-langolo-reten-a-vonat-szekesfehervaron-3929463/[/embed]

4. Elharapózott a vita

Április 5-én egy Fejér megyei településen egy férfi és szomszédja között vita alakult ki, amelynek során a gyanúsított a nála lévő gumilövedékes maroklőfegyverrel több alkalommal rálőtt a sértettre. A kialakult konfliktus miatt megjelentek a hozzátartozók is, az ellenérdekű felek között dulakodás alakult ki, majd a náluk lévő botokkal, illetve kövekkel megdobálták egymást. A gyanúsított a gumilövedékes maroklőfegyverrel a sértettet sípcsonton, valamint arcon lőtte, majd az egyik gépkocsiba tulajdonosának engedélye nélkül beült, és az egyik ingatlan kerítésébe kétszer belehajtott. Nem akármilyen történt!

[embed]https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/gumilovedekes-fegyverrel-tamadt-szomszedjara-egy-ferfi-fejer-megyeben-3927678/[/embed]

5. Megrongálták a seregélyesi kastélyt

Miután berendezéseit az elmúlt 10 évben szinte teljesen szétlopták vagy elszállították, áprilisban elkezdték széthordani az egykor milliárdokat érő kastélyszálló épületét is.

A tulajdonos magyarországi kézbesítési megbízottja volt az, aki április 24-én, pénteken a kastély épületét ellenőrizni Seregélyesre érkezett. Ő vette észre a rendkívüli állapotokat már a kastély bejáratánál, amelyek miatt beljebb nem is merészkedett. Értesítette Horváth Sándor polgármestert, aki hétfőn délelőtt a helyszínt bejárva megállapította: a kastély északi oldalszárnyának tetejéről a vörösréz bádogozást sok száz négyzetméteren lelopták. A település vezetője azonnal értesítette a rendőrséget, majd a Fejér Megyei Hírlapot is, így Horváth Sándor kíséretében mi is bejárhattuk a jobb sorsra érdemes műemléki épületet.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-seregelyesi-kastely-tulajdonjoga-a-sturnuse-de-a-muemleki-epulet-ertekes-nemzeti-vagyon-is-3964398/[/embed]

6. Szív alakban énekeltek a fehérvári tűzoltók

A székesfehérvári hivatásos tűzoltók is csatlakoztak Sebestyén Balázsék kezdeményezéséhez, a „Kiállás pillanata” eseményhez. Ennek keretében április 3-án, pénteken reggel 9 órakor, sok helyen csendült fel a Halott Pénz elhíresült slágere az „Amikor feladnád” című nóta. A székesfehérvári tűzoltók szív alakba formálódtak és együtt énekelték: „én ott leszek mikor feladnád”. A kezdeményezés lényege az összefogásról szólt, hogy megmutassuk, hogy együtt mindent átvészelünk.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-szekesfehervari-hivatasos-tuzoltok-sziv-alakban-enekeltek-a-halott-penz-slageret-3917184/[/embed]

7. Üres város

Magyarország kormánya hazánk teljes területére kijárási korlátozást vezetett be március 28. és április 11. között a koronavírus-járvány miatt. Ezen időszak alatt az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni. Kíváncsiak voltunk, hogy ebben a különleges helyzetben miként fest Székesfehérvár, mennyire érezni a városon a szigorú intézkedések nyomait. Tapasztalatainkról videót is készítettünk.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/igy-fest-szekesfehervar-a-kijarasi-korlatozas-alatt-video-3911703/[/embed]

8. Bodajkon, Mezőszilason és Seregélyesen is megjelent a koronavírus

Az első hullám idején naponta jöttek az információk újabb és újabb Fejér megyei településekről, ahová betört a koronavírus. Április 22-én számoltunk be róla, hogy három idősotthonban, a bodajki, a mezőszilasi és a seregélyesi intézményben is fertőzött betegeket találtak. Akkor még csak reméltük, hogy a vírus rövidesen nem lesz része életünknek, ám mint mindannyian tudjuk, az év további részében mindennapossá vált az újabb koronavírusos intézményekről, betegekről szóló cikkek jelenléte portálunkon.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/harom-otthon-erintett-fejerben-3950415/[/embed]

9. Lánykérés a laktanyában

Összegző cikkünkben pár sorral feljebb olvashattak a „Kiállás pillanatáról”, melyhez a fehérvári tűzoltók is csatlakoztak. Miután elénekelték a Halott Pénz „Amikor feladnád” című slágerét a szív alakzat nem oszlott fel. Hogy miért? Omischl Balázs tűzoltó őrmester nem mindennapi lánykéréssel várta szerelmét, Szántó Cintia tűzoltó hadnagyot.

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-mindennapi-lanykeres-a-szekesfehervari-tuzolto-laktanyan-3919101/[/embed]

10. Két keréken a Velencei-tónál

A Pázmándot Kápolnásnyékkel összekötő 5,6 kilométeres kerékpárút áprilisi átadásával egy félmaraton és egy nagy maratoni táv is teljesíthetővé vált a Velencei-tó körül. Ott voltunk az átadásakor!

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/maratoni-tavva-lett-a-velencei-tokor-3952146/[/embed]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában