Koronavírus Fejérben

2020.04.11. 07:00

Kásler Miklós arra kérte a megyei kórház főigazgatóját, hogy adja át hivatalát

Miközben betegek százai várják a gyógyulásukat, több tucat orvos és ápoló küzd a megyében azért, hogy a vírussal fertőződött embereket izolálja, valamint megtervezzék a kórházi ágyak számának növelését, váratlan lépésre szánta el magát az operatív törzs vezetése.

Nagy Zoltán Péter

20191009 Székesfehérvár Új gépek és eszközök a Fejér Megyei Szent György Oktató Kórházban A képen: Dr. Csernavölgyi István igazgató Fotó: Nagy Norbert NN Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér Megyei Hírlap információi szerint – amit több helyről is megerősítettek – Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte a megyei kórház főigazgatóját, hogy adja át hivatalát. Egyelőre nem tudtuk kinyomozni, milyen indokkal, átszervezés miatt vagy valamilyen hiba következtében kezdeményezte a miniszter a főigazgató leváltását. Annyi biztosnak látszik, hogy orvosok és szakdolgozók sora áll döbbenten a döntés előtt, és magyarázatot még nem sikerült kapniuk.

Az FMH tett kísérletet a minisztérium felé, hogy megtudhassuk döntésük okait, de nem érkezett reakció lapzártánkig. A már nyílt titoknak látszó döntés érintettjét, Csernavölgyi Istvánt is megkerestük, aki igyekezett elhárítani kérdéseinkre a választ, mondván: „Ma mindennél fontosabb az emberek élete és kollégáim tisztessége!” Végül a főigazgató, aki nagypéntek reggelén leadta hivatalát, egy közleményt adott ki a Fejér Megyei Hírlapnak, amelyet szó szerint közlünk.

„A hír igaz. Az ország legnagyobb betegforgalmú intézménye a jelen járványügyi helyzetben is az elsők között lépett csatasorba, és heroikus küzdelmet folytat. Az elsők között alakította át ellátó struktúráját az országban, hogy meg tudjon felelni a fokozott, mind ez ideig ismeretlen feladatnak. Az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott, emiatt szüntették meg a munkaviszonyom. Az adatszolgáltatás azonban adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör. Fentiek oka, hogy dolgozói kollektívánk az elmúlt hónap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált. Az igazság védelmében a szükséges jogi lépéseket megteszem, a sárdobálásban nem veszek részt.

A legfontosabb, hogy kollégáim zavartalanul, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmi légkörben dolgozhassanak tovább a járvány leküzdésében. Minden egyéb másodlagos, és várhat.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!