Döbbenet!

2020.12.02. 17:30

Melltartó és borosüveg egy fehérvári síron – Olvasónk úgy érzi, meggyalázták szerette emlékét

Vajon egy korábbi ügy áll amögött, hogy valakik egy koszos tálat, egy melltartót és egy borosüveget dobáltak olvasónk hozzátartozójának sírjára?

Baráth Eszter

Melltartó, borosüveg, koszos tál volt a síron

Fotó: olvasónk

Még novemberben számoltunk be arról az esetről, hogy a Szedreskerti lakónegyedben található Megváltó temetőben hónapok óta öt-hat macskából álló kolónia okoz bosszúságot a szeretteik sírjához látogatóknak.

A korábbi tapasztalatok alapján akkor a megkérdezettek elmondták, az állatok kikaparják az elültetett virágokat, a sírokhoz piszkítanak, és összejárják azokat. Elmondásuk alapján előfordult már az is, hogy valamelyik ott tanyázó macska a síremlék egy része alá bebújva hozta világra kicsinyeit. Véleményük szerint a négylábúakat az a két hölgy szoktatta oda, akik rendszeresen a temető egy pontján etetik őket.

Melltartó, borosüveg, koszos tál volt a síron
Fotó: olvasónk

Ezzel az esettel kapcsolatban érkezett újabb megkeresés a Fejér Megyei Hírlaphoz. Olvasónk elmondta, bízott abban, hogy a korábban megjelent cikkek elegendőek lesznek ahhoz, hogy lezáruljon a kényes helyzet a macskákat etető személyek és azok között, akik ennek hátrányait tapasztalják. Néhány nappal ezelőtt viszont, amikor a temetőbe látogatott, kellemetlen meglepetés várta egy szerette síremlékénél. A sírkő közepén egy koszos, nagy méretű tálat helyeztek el. A koszorúk felakasztásához kihelyezett fémállványon egy melltartó volt felakasztva, a mécsesnek kialakított helyre pedig egy üres borosüveget raktak. A bejelentő szerint lehetséges, hogy azok a személyek tették a sírra a korántsem odaillő dolgokat, akik személyes sértésnek veszik a felvállalt véleményt, miszerint a macskák etetését nem a temetőben kellene végezni. Bizonyíték viszont nincs a feltételezésre, éppen ezért bízik abban is, hogy nem egy emiatt kitalált kicsinyes bosszú áldozata lett. Elmondta, ki fog függeszteni egy felhívást a sírra, amiben esetleges további lépéseit is ismerteti a rongálókkal.

Az emlékhely meggyalázása érthetően sérti olvasónk érzéseit, hiszen egy ilyen tett semmilyen esetben sem megengedhető.

Kapcsolódó cikkek:

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hivatlan-apro-eletek-elszaporodtak-a-kobor-macskak-a-szedreskerti-temetoben-4414417/[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/kobor-macskak-a-szedreskerti-temetoben-az-erem-masik-oldala-4420639/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában