Keserédes pillanatok

2020.12.01. 16:43

Megszakad a szív – Fájóan őszinte videó készült az elhagyatott Zichy-Hadik kastélyról

Egyszerre gyönyörű és közben siralmas látvány a seregélyesi kastély jelenlegi állapota, melyről nemrégiben videó is készült.

Feol.hu

Fotó: a videóból

Idén áprilisban portálunkon is beszámoltunk róla, hogy az egykor szebb napokat látott seregélyesi Zichy-Hadik kastély vörösréz tetőburkolatának egy részét lebontották, a csillárokat leszaggatták. Nem ez volt azonban az első eset, hisz betörők már februárban is meglátogatták, akkor az egyik oldalsó ablak keresztléceit kitépve az egykori szálló színesfém csillárjait szaggatták ki a plafonokból és vitték magukkal, számos egyéb berendezési tárggyal együtt.

Hónapokkal később egy Fejér megyei videós meglátogatta az épületet, hogy egy rövid mozgóképben bemutassa annak történelmét, és jelenlegi állapotát. Következzék hát stingrayy1982 akkor és most videója.

Kapcsolódó cikk:

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-seregelyesi-kastely-tulajdonjoga-a-sturnuse-de-a-muemleki-epulet-ertekes-nemzeti-vagyon-is-3964398/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában