támogatás

2020.12.14. 07:25

Kincses Kultúróvoda lett a jenői Hétmérföldes Óvoda

A megyében idén egyedüliként a jenői óvoda kapta meg a Kincses Kultúróvoda címet, amit három évig viselhet. A polgármester úgy fogalmazott: a jövőnek náluk az óvodapedagógusok viselik a gondját.

V. Varga József

A Hétmérföldes Óvoda sokat fejlődött. Megszépült az udvar, gyarapodtak eszközeik. A fejlődéshez hozzájárultak a pályázatok, a helyi szervezetek és a fenntartó támogatása, valamint a szülők segítő szándéka. – Igyekszünk megtalálni minden lehetőséget, mely által még színesebbé tehetjük apróságaink mindennapjait – mondta Erdélyiné Szalai Gabriella óvodavezető.

– Például pályázaton nyertünk laptopokat mindkét csoport számára, melyek használatával több képi és zenei anyagot tudunk közvetíteni a gyerekeknek, kiegészítve egyegy feldolgozandó témát.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idei Kincses Kultúróvoda pályázatán 1,3 millió forint támogatáshoz jutott az intézmény. Ez az összeg egyebek között lehetővé teszi, hogy heti két alkalommal ingyenes néptánc foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek. A pályázat jóvoltából megújították kesztyűbáb készletüket, így 50 új báb segíti a fruskák és legénykék kibontakozását, mindemellett lehetőségük nyílik helyben szervezett bábelőadásokra is. Beszereztek dramatizáláshoz szükséges fejdíszeket, illetve különböző alapanyagokat a kézműves tevékenységekhez. A szülők segítségével felújtották a kerítést, elültették a helyi civil szervezetek által felajánlott növényeket. Az összefogás, a közös munka Jenőben szerencsére természetes – tette hozzá Erdélyiné Gabriella.

– Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy falunk óvodája elnyerte a Kincses Kultúróvoda címet. Országosan 170 intézmény küldött be pályázati anyagot, s ebből 29 nyert, Fejér megyében egyedüliként mi! – hangsúlyozta Kerekes Ildikó polgármester.

Az óvoda vezetője minden pályázati lehetőséget megragad, most már más településekről is járnak hozzánk óvodások. Öröm mindez a faluvezetés számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában