Évösszegzés

2020.12.29. 08:00

Karantén a Vasváriban, pofátlan teherautós és egy eladott gyűrű – Ezt olvastátok szeptemberben

Az év végéhez közeledve igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1. Lecsapott a koronavírus a Vasvári Pál Gimnáziumra

Egy teljes osztály, azaz 31 diák és 5 tanár került karanténba a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnáziumból, miután az egyik végzős osztály egy tanulójának pozitív lett a koronavírus tesztje szeptember elején.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/harmincegy-diak-es-ot-tanar-karantenba-kerult-a-vasvariban-4267130/#

2. Pofátlan teherautós Fehérvárnál

2020-ban nem volt hiány a szabálytalanul közlekedő autósokból, akik nemcsak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik felelőtlen vezetési stílusukkal. Ilyen volt az a teherautós is, aki két sávot elfoglalva gátolta meg az elkerülőn, hogy a többi autó megelőzhesse. Az esetről videó is készült, amelyet megosztottunk portálunkon.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/ket-savot-elfoglalva-gatolta-meg-a-teherautos-hogy-megelozzek-fehervarnal-video-4250708/

3. Talált gyűrűt adott el, de hamar rendőrkézre került

Egy nő tett feljelentést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, aki 2020. február 2-án 16 óra és 20 óra között Polgárdiban, a Kossuth Lajos utcában az ujjáról leesett és elhagyott aranygyűrűjét megtalálta, és eltette. Az ügyben a Polgárdi Rendőrőrs nyomozói széleskörű adatgyűjtést folytattak, melynek eredményeként rövid időn belül azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 20 éves nőt.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/eladta-az-utcan-talalt-gyurut-a-fiatal-polgardi-no-hamar-kezre-keritette-a-rendorseg-4300859/

4. Szalmonellás élelmiszert talált a Nébih, Fehérvár is érintett volt

Az Auchan Magyarország Kft. arról értesítette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih), hogy egy önellenőrzési vizsgálatkor Salmonella-t mutatott ki a sajátmárkás, gyorsfagyasztott „Auchan trappista sajttal töltött csirkemell, 1000g„ megnevezésű termékben.

https://www.feol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/szalmonellas-elelmiszert-talalt-a-nebih-egy-aruhazlancnal-fehervar-is-erintett-4300715/

5. Kigyulladt egy kórházi ágyakat szállító kamion

Kigyulladt egy kórházi ágyakat szállító nyerges vontató szeptember 7-én reggel Fejér megyében. A Zámoly felől érkező kamion sofőrje Székesfehérvárra érve, a városhatárnál lévő körforgalomból kihajtva vette észre, hogy lángol a pótkocsi. Szerencsére személyi sérülés nem történt.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/egett-egy-kamion-hetfo-hajnalban-szekesfehervaron-4263242/

6. Koronavírus a Densonál

Két dolgozó koronavírus-tesztje is pozitív lett a mintegy 4000 főt foglalkoztató, fehérvári autóipar beszállítónál, a Densoban szeptember közepén. A cégnél tavasszal egyetlen koronavírusos megbetegedés sem volt, leállást akkor nem a járvány, hanem a megrendelésállomány csökkenése miatt kellett elrendelni – mondta el lapunknak Szincsák Attila igazgató.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/koronavirus-a-denso-ket-dolgozojanak-is-pozitiv-lett-a-tesztje-4281617/

7. Leállósávban előzött, majd büntetőfékezett

Mint azt fentebb is említettük, nem volt hiány az ilyen esetekből. A leállósávban előzés sajnos nem ritka eset, pedig szigorúan tilos és rendkívül veszélyes, ám sok sofőr gondolja azt, nincs ideje a dugóban várakozni, vagy szabályosan végrehajtani az előzést. Ez a sofőr is így gondolta, de hogy miért büntette ezért a másik autóst? Ezt csak ő tudhatja, vagy inkább ő sem...

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/mi-volt-az-elkepzeles-leallosavban-elozott-majd-buntetofekezett-egy-autos-az-m7-esen-4284242/

8. Balhé egy fehérvári szórakozóhelyen

A Székesfehérvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki 2020. szeptember 11-én egy székesfehérvári szórakozóhelyen lefejelt és arcon ütött egy kiskorút, zsebkéssel pedig egy másik kiskorú nyaka felé szúrt.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/lefejelt-egy-kiskorut-majd-egy-kest-is-elorantott-egy-ferfi-egy-fehervari-szorakozohelyen-4281503/

9. Szigorított maszkhasználat a buszokon és a vonatokon

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében szeptember 21-i hatállyal szigorúbb intézkedések léptek életbe.

Hatéves kor felett a közösségi közlekedési eszközökön, így a vonatokon és buszokon a korábbiakhoz hasonlóan továbbra is kötelező a száj- és az orr eltakarása, viszont ehhez a sál vagy kendő már nem megfelelő, illetve nem csak az utazási eszközökön, hanem a várókban is viselni kell a maszkot – írta a MÁV szeptemberben.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szeptember-21-tol-tovabb-szigoritja-a-maszkhasznalatot-a-mav-es-a-volanbusz-4295180/

10. Élet egy függőség árnyékában

Szabolcs egy 23 éves jenői fiatal, aki már megtapasztalhatta az élet legsötétebb oldalát. Hat évig volt drogfüggő, ez idő alatt megélhette, milyen az, amikor igazán mélyre kerül az ember, elveszíti a céljait, és teljesen kilátástalannak tűnik a jövő. A fiatal fiú pedig elmesélte nekünk történetét, és megosztott velünk minden apró részletet élete egyik legnehezebb és legsötétebb időszakáról.

https://www.feol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/elet-egy-fuggoseg-arnyekaban-szabolcs-tortenete-sok-fiatal-szamara-lehet-mentoov-4287590/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában