Koronavírus Fejérben

2020.12.05. 07:10

Karácsonyra hangol már Szabadegyháza

Az idei évben rendhagyó módon készülnek a karácsonyi ünnepekre a faluban, főként a koronavírus-járvány miatt. Az alternatív ünneplés menetéről tájékoztatta a lakosságot az önkormányzat.

Korondy Tamás

Forrás: Shutterstock

A település központjában, a polgármesteri hivatal mellett már áll a betlehem, melyet idén kerítéssel vették körbe, sőt: kamera is figyeli azt. Kérik, hogy vigyázzanak a kihelyezett dekorációra, valamint a járványügyi szabályok fokozott betartására, a fertőzésveszély minimalizálására.

Ahogyan Egriné Ambrus Andrea polgármester asszony fogalmazott, a legkisebbek mikuláscsomagját szombaton fogják házhoz vinni (ahogy a korábbi években: a fél évnél idősebb, 3 évnél fiatalabb, óvodába nem járó gyerekeknek – a szerk.). Az óvodába járó gyerekhez hétfőn jön a Mikulás. Ők december 7-én az óvodában kapják meg az önkormányzati mikuláscsomagot. Legutolsó körben pedig december 14-től, hétfőtől kezdik meg a 60 év feletti lakosok karácsonyi ajándékcsomagjának házhoz szállítását. Az utóbbi években megszokottaktól eltérően idén az ajándékcsomagok átvételét nem kell aláírással igazolni, az egy háztartásban élők egymás ajándékcsomagját is átvehetik majd.

A Mikulás december 5-i útvonala a Báthori utca – Szabadság tér – Ady Endre utca – Rózsa utca – Petőfi utca – Jókai utca – József Attila utca – Fő u. 59. számig, valamint a Mátyás király utca – Géza utca – Hangya köz – Fő u. 86. számtól – Táncsics utca – Sárosdi utca – Kossuth utca – Árpád utca – István utca 40. számig, végül a Széchenyi utca – Than Károly utca – István utca 69. számig tart majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában