Ez időszak segítheti a tisztánlátást

2020.12.14. 07:10

Itt az idő: Örüljetek! – Vasárnap fellobbant a rózsaszín gyertya is

Fellobbant a harmadik gyertya is a város adventi koszorúján vasárnap délután ötkor a városháza dísztermében.

Palocsai Jenő

Sohonyai Edit és Tóth Tamás idén zárt körben

Fotó: Molnár Artúr

Pilinszky János gondolatai nyitották meg a harmadik adventi gyertya gyújtásának ünnepét. A rövid ráhangolódást követően Sohonyai Edit vallott az adventről, illetve az ünnephez fűződő viszonyáról. Az írónő elmondta, hogy ő elsősorban azt kívánná ettől a gyertyától, hogy a mostani helyzet legyen egy isteni léptékben mért nagy levegővétel. A beszívás maga a karantén, melynek során erőt gyűjtünk azért, hogy amikor eljön a közelgő tavasz vagy a nyár, akkor megnyílhasson újra a szívünk és a lelkünk pont ugyanúgy, mint ahogy a rózsa bezárja, majd kitárja szirmait.

Sohonyai Edit és Tóth Tamás idén zárt körben
Fotó: Molnár Artúr

A cél az, fogalmazott Sohonyai Edit, hogy újra együtt lehessünk, érinthessük és ölelhessük egymást. Ne csak itt Fehérváron, hanem az egész országban vagy bárhol a világon.

Tóth Tamás atya egyebek között elmondta: – Miközben több európai ország a teljes lezárásra készül, épp a harmadik, a rózsaszín gyertyát kell meggyújtani. Ez az id őszak éppen arra hivatott, hogy enyhítse az adventi időszak magába fordulását, bűnbánatát, hiszen ennek a mai vasárnapnak az a jelentése, hogy örüljetek! Ez időszak segítheti a tisztánlátást. Akár az Istenben, akár a másik emberben megláthatunk jó dolgokat, megláthatjuk őt magát és nem azt, amit ad. Engedjük meg magunknak azt, hogy lényeglátóvá váljunk, akár az Isten, akár egymás tekintetében, kapjuk meg az örömet és az újra felfedezés csodáját – fogalmazott Tóth Tamás atya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában