hetven kiló szaloncukor

2020.12.06. 20:00

Hintón és kisvonaton ment házhoz a bicskei Mikulás

Mikulás-nap előestéjén, még alkonyat előtt érkezett két pompás hintó a művelődési ház elé, az első négylovas fogatot maga a Mikulás hajtotta, Vida József helybéli lokálpatrióta személyében. Vasárnap Bálint Istvánné polgármester indította útnak a gumikerekű kisvonatokat, hogy valamennyi gyermekhez eljussanak egy kis figyelmességgel.

Zsohár Melinda

Fotó: Ivanics Imre

Azért lett kétnapos a bicskei Mikulás-ünnep, mert többen is meglepetésen törték a fejüket. Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója a városban él, munkája mellett számos szenvedélyéről ismert. A bankár-közgazdász elismert kutyatenyésztő és fajtamentő, lovakat tart, fogathajtó versenyeken vesznek részt versenylovai, lovak mentésével is bizonyítja az állatok iránt érzett szeretetét. Sohasem mulasztja el hangsúlyozni szülő- és lakóhelye iránti ragaszkodását. A bicskei művelődési központtal szervezett első ízben közös Mikulás-napot, mivel a pandémia miatt nem hívhatták össze a gyerekeket.

Fotó: Ivanics Imre

Vida József maga hajtotta a négylovas fogatot Mikulás-ruhában, a kényes-fényes paripák varázslatos látványt nyújtottak a karácsonyi fényekkel kivilágított városban. Mátka, Lator, Alex és Sirokki türelmetlenül kapáltak, kopogtak a patkók. A fogathajtó vb-re készülnek, s közben megörvendeztették a gyerekeket Bicske utcáin a Mikulás-járattal. A kétlovas hintó a másik irányba indult, a kampuszlányokkal és a manókkal.

Bálint Istvánné polgármester Fotó: Ivanics Imre

Vida József közkívánatra vasárnap napközben is csatlakozott négyesfogatával a Bálint Istvánné polgármester és az önkormányzat által szervezett Mikulás-naphoz. A dottóként ismert kisvonatok minden gyermekhez eljutottak, hetven kiló szaloncukrot vásároltak a kedves gesztusnak szánt meglepetéshez. Gyimesi Janka bicskei szülő kereste fel Bálint Istvánnét a vírushelyzet miatt megszervezendő ötlettel, amelyből ez lett: a Mikulás(ok) házhoz mennek, ha már gyülekezni tilos. A nagy sikerre tekintettel jövőre is megismétlik a lovas-vonatos adventi télapózást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában