egészségügy

2020.12.16. 07:25

Gyorsabb vizsgálatok a fehérvári kórházban: már két CT segít ebben

Immár két, 128 szeletes CT-berendezés szolgálja a diagnosztikát Székesfehérváron. A kórház épületénél a vizsgálatra érkezőknek hétfőtől már nem kint, hanem egy fűtött konténerben van lehetőségük várakozni. Az önkormányzat támogatásával került a kórház épületéhez a két egybenyitott konténer.

FMH

Mostantól két fűtött konténer is segíti a várakozást Fotó: Simon E.

Amint az önkormányzati kommunikációs központtól megtudtuk, pénteken érkezett meg és akkor kezdték beüzemelni azt a két fűthető konténert, amelyek bérleti díját Székesfehérvár önkormányzata biztosítja, és amelyeket a diagnosztikai vizsgálatra érkezők számára helyeztek ki a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznál. Az együttműködés a betegek szolgálatának érdekében jött létre, annak érdekében, hogy a Mediworld Diagnosztikai Kft. által végzett, közfinanszírozott CT- és MR-vizsgálatra berendelt pácienseknek akkor se kint, a hidegben kelljen várakozniuk, ha egy koronavírusos beteg érkezése miatt ki is kell üríteni az épületen belüli várakozófolyosót.

Mostantól két fűtött konténer is segíti a várakozást
Fotó: Simon E.

Nagyon fontos előrelépések történtek a diagnosztika területén, amelynek eredményeként a székesfehérvári kórházhoz tartozó betegek egy hónapon belül biztosan bejutnak mind a CT-, mind az MR-vizsgálatra. Ez annak köszönhető, hogy sikerült munkába állítani egy második 128 szeletes CT-berendezést is a szolgáltató cégnél, így akár az egyik készülék meghibásodása, akár annak karbantartása esetén gördülékenyen folyhatnak a másik gépen a vizsgálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában