valcer és videoton

2020.12.24. 14:00

Fejér megyei évfordulós emlékei 12.24-én

Legújabb sorozatunk a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain. Nézzük tehát, miről számoltunk be az egyes években december 24-én.

Majer Tamás

Valcert tanulni

A Fejér Megyei Hírlap 1960. évi december 24-i számának Hogyan szórakoznak? című cikkében fiatalokról folyt a szó. A székesfehérvári Közgazdasági Technikum diákjainak egy csoportját követte végig egy szombati napon az újság. „Valcert tanulni csak lassú tempóban lehet” – magyarázta egy tánctanár – táncolni jártak tehát a fiatalok. „A József Attila kötetet azért viszem el, hogy a barátom is elolvashassa, ő még nem könyvtári tag” – falták a betűket is. „Vége az első előadásnak, nagy a tolongás a Köztársaság Filmszínház előcsarnokában” – írta még a régi cikk. Egy mozizó fiatal szóba hozta A Noszty fiú esete Tóth Marival című filmet, amit azért nézett meg, mert az egyik barátja statisztált a fehérvári felvételeknél. Ez mind a napra pontosan hatvan évvel ezelőtti lapszámból derül ki.

Szilveszterkor is

1970. december 24-én mások mellett Bencsik Istvánt, a Videoton SC elnökét is megkérdezte a lap: mi újság a csapat háza táján? – Labdarúgóink jól megérdemelt pihenője december 27-ig tart, 28-án már megkezdődik az előalapozás. Még szilveszter délelőttjén is lesz foglalkozás. Az igazi munka, a nagyobb megterhelést jelentő alapozás január 4-én kezdődik – felelte volt.

Szántatlan földek

1980. december 24-én az első oldal alján Karácsonykor is „kukoricázni” kell címmel jelent meg írás. Az utolsó mondatokat idézzük: „Nincs megállás, nem is lehet sok pihenő, amíg csak haza nem kerül a termés utolsó kilója is. Nem állhatnak le a szántó traktorok sem, hiszen ennyi szántatlan föld nagyon régen volt december végén Fejér megyében.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában