Összefoglaló

2020.12.07. 07:58

Fehér karácsony, tűzoltók az Országalmánál, drágábbak a Covid-temetések – Az elmúlt hét legolvasottabb cikkei Fejérben

Ezúttal is összeszedtük azokat a cikkeket, melyek az elmúlt héten a leginkább foglalkoztatták olvasóinkat.

Feol.hu

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Havazás? Fehér karácsony? – Ilyen időre számíthatunk decemberben

Minden év decemberében (ha nem előbb) általánossá válik a fehér karácsony kérdése, hisz valljuk be őszintén, szinte mind vágyunk már arra, hogy a szeretet ünnepét a gyermekkorunkból (no meg a filmekből) megismert havas köntösben ünnepeljük meg. A témával kapcsolatban kollégánk Bán Balázs amatőr meteorológust faggatta.

Tízezrekkel kerül többe a Covid miatt elhunytak temetése

A Covidban elhunytak temetését jelentős plusz költség terheli – osztotta meg értesülését a Hírlappal kedden egymástól függetlenül két olvasónk is. Az összeget nem tudták, tőlünk firtatták, hogy mégis, forintban mennyit jelenthet mindez. A válasznak mi sem voltunk birtokában: nyomozásba fogtunk.

Kék fények a karácsonyfa mellett

Múlt hét szerdán a kora esti órákban izgalmas pillanatokat élhetett át az, aki fehérvári Fő utcán sétált. Váratlanul ugyanis egy tűzoltóautó gurult be az Országalmához, a látványtól pedig szinte mindenki kereste, hogy hol keletkezett tűz. Szerencsére ezúttal szó sem volt katasztrófáról, a lánglovagok karácsonyi hangulatú fotózáson vettek részt. Erről részletesebb cikkünket fotókkal ITT olvashatják.

Fotó: Fodor Tímea / Feol.hu

Melltartó és borosüveg egy fehérvári síron

Még novemberben számoltunk be arról az esetről, hogy a Szedreskerti lakónegyedben található Megváltó temetőben hónapok óta öt-hat macskából álló kolónia okoz bosszúságot a szeretteik sírjához látogatóknak. Vajon a korábbi ügy áll amögött, hogy valakik egy koszos tálat, egy melltartót és egy borosüveget dobáltak olvasónk hozzátartozójának sírjára? Ennek próbáltunk utánajárni.

Fájóan őszinte videó készült az elhagyatott Zichy-Hadik kastélyról

Egy Fejér megyei videós látogatta meg az egykor szebb napokat látott seregélyesi Zichy-Hadik kastélyt, hogy egy rövid mozgóképben bemutassa annak történelmét, és jelenlegi állapotát. A stingrayy1982 nevet viselő videós alkotása egyszerre szívszaggató és gyönyörű.

Megszűnt a Fejér Megyei Művelődési Központ

2020. november 30-án megszűnt a Fejér Megyei Művelődési Központ (MMK). Kérdés tehát, hogy mi lesz a III. Béla király téri épület további sorsa az üzemeltető megszűnésével. Cikkünkben ezt boncolgatjuk.

A szakmabeliek közt köztudott volt a sikkasztó fehérvári közös képviselő tevékenysége

2009 és 2018 között három társasház számlájáról közel 18 millió forintot sikkasztott egy székesfehérvári közös képviselő. Megkérdeztünk néhány közös képviselőként dolgozót az esettel kapcsolatos véleményükről, illetve arról, hogy fordulhat elő a fentiekhez hasonló bűncselekmény ebben a foglalkozási körben.

A főváros egyik ékköve lett a fehérvári karácsonyfa

November 28. óta teljes pompájában várja az érdeklődőket a Surányi utcából indult fenyő. Amint arról portálunkon többször is beszámoltunk, az idei évben Székesfehérvár adta az Ország Karácsonyfáját. Múlt héten már teljes pompájában is láthatták az érdeklődők!

Budapest, 2020. november 28.
Az ország karácsonyfája díszkivilágításban a budapesti Kossuth téren 2020. november 28-án.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

Varázslatos hangulat uralkodik Fehérvár belvárosában

Bár az idei karácsony, mint oly sok minden, kicsit másképpen alakul a járvány miatt, vannak dolgok, aminek nem állhat útjába. Ilyen például az ünnepi fényekben csillogó belváros látványa is. A megszokottól eltérően, szűk körben kapcsolta fel a fényeket advent első vasárnapján a megyeszékhely polgármestere, és a Szóval győzni bajnoka, Balla Dávid. Kollégánk videót készített a gyönyörű látványról, hogy azok is átélhessék a karácsonyi varázst, akik valamiért nem mehetnek ki a fényfüzérek közé.

Elment a gyógyító, az élet, a hit hirdetője

Mély megrendüléssel fogadták a hírt a felcsútiak és a környékbeliek szeretett orvosuk elhunytáról, akit aktív gyógyító életéből ragadott el a halál. Kollégánk ebben a cikkben emlékezett meg a közösségét hűen szolgáló Goda Lajosról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában