várakozás

2020.12.02. 07:35

Élő adventi kalendárium Feketehegyen

Az idei évben is indítanak élő adventi kalendáriumot a város különböző részeiben. Feketehegyen Szemeti Ottília szervezte meg, immáron másodjára a programot. A Pityer utcában gyulladtak fel a fények az első napon, s mostantól minden nap lesz egy kidekorált ablak, meglepetésekkel.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Tavaly volt először élő adventi kalendárium a Feketehegy-Szárazrét városrészben, amely olyan jól sikerült, hogy nem volt kérdés: az idei évben sem maradhat el ez a kedves szokás. Szemeti Ottília szervezi a kalendáriumot, melynek során karácsonyig minden nap egy-egy, azaz összesen huszonnégy család készül világítással, dekorációval sötétedés idején. December elsején a Pityer utcában volt látható az első, mikulással, csomagokkal, idézettel.

- Solymáron volt az első ilyen típusú összefogás. Beszéltem az ötletgazda hölggyel, s kiderült, hogy mi vagyunk a 65. csatlakozó, országos szinten pedig több, mint 170 közösség hozott létre hasonló kalendáriumot – mondta el a feol.hu-nak a feketehegyi szervező. – Mi annyi pluszt vállaltunk, hogy nem csak az ablakokat világítjuk és dekoráljuk ki valahogyan, hanem édességet, meglepetést is kiteszünk az arra járó gyerekeknek, valamint minden család kitesz egy olyan idézetet az ünnepvárás kapcsán, ami tetszik neki – tette hozzá Ottília. Mint kiderült, az idei évben javarészt a tavalyi családok vesznek részt újra az összefogásban, de néhány új résztvevő is csatlakozhatott az élő feketehegyi adventi kalendáriumhoz. – Van olyan résztvevőnk, aki nincs is fent a közösségi oldalon, de a gyermekei révén tudott csatlakozni hozzánk, s így most ő is részese lehet ennek az élménynek.

Székesfehérváron nem csak ebben a városrészben szerveznek ilyen kedves ünnepváró élő naptárat, több helyen is van hasonló: az elmúlt években például Kisfaludon és Maroshegyen alakult ki hagyománya ennek a típusú közösségi ünnepvárásnak. Melynek az idei évben különösen nagy értéke van, tekintve, hogy idén nincs sok lehetőség a közös adventi készülődésre.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Feketehegy-Szárazrét városrészben frissen, most alakult ki a lista, sőt, még van, ami szervezés alatt áll:

1.Pityerke Virágbolt, Pityer u. 5.

2. Farkasvermi u. 67.

3.Sajó u. 118.

4.Bodrogi u. 11/a

5. Új Csóri u. 55.

6. Új Csóri u. 51.

7.? Még szervezésben

8. Szamos u. 123.

9. Sajó u. 167.

10. Farkasvermi u. 101.

11. Bodrogi u. 11/b

12.Szamos u. 6.

13. Damniczki Cukrászda, Új Csóri u. 146.

14. Ipoly u. 24.

15.Ipoly u. 26.

16. Ipoly u. 16.

17. Virág u. 13.

18. Ipoly u. 18.

19. Farkasvermi u. 4.

20.Új Csóri u. 140/a

21. Új Csóri u. 162.

22.Bodrogi u. 15.

23.LaRose Virágbolt, Régi Csóri u. 1/b

24. Ipoly u. 12. zöld sövényes fele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában