cowboy kalap és veszkó csizma

2020.12.06. 07:25

Country ritmusra dobbanak a sarkak Seregélyesen

A tánc a lehető legjobb módja egy kiadós kikapcsolódásnak. Megmozgat testet, ápol lelket. Még akkor is, ha nincs partnerünk. Ez hogy lehetséges? Seregélyesen már tudják.

feol.hu

Fotó: Biróné Söregi Szilvia

Farmer, kockás ing, cowboy kalap- és csizma. Ismerős a kép? Lefogadom, hogy már mindannyian hallottuk a country zene ritmikus, vidám dallamait. Ezekre táncolni pedig mi sem egyszerűbb, csak fel kell állnunk egy sorba, többedmagunkkal. De, hogy ennél pontosabbak legyünk, beszélgettünk a Seregélyesi Linedance csoport táncoktatójával a linedance-ről és, hogy kinek érdemes belefognia.

Wirth Andrea hét évvel ezelőtt költözött a Velencei-tóhoz, Agárdra. Az eltelt évek alatt több helyen is próbálkozott, embereire seregélyesi és sárosdi lakosokban akadt. Az érdeklődők hétről-hétre többen lettek, a kis csapat mostanra több mint húsz főt számlál.

Ami külön érdekes, – emeli ki Andrea – hogy a sárosdi lányok azért kezdtek bele a táncba, mert zenész férjeik a country dallamok felé vették az irányt. Úgy gondolták, ha a fiúk játsszák, ők táncolni fognak rá!

Bár ez a mozgásforma igazán jól illik a férfiakhoz is, mégis a „gyengébbik nem” képviselteti magát többségben. Ráadásul, nagyrészt friss nagyszülői korosztályban. Így tehát elmondható, tekintet nélkül korra és nemre, mindenkinek ajánlott a linedance. Itt ugyanis nincs szükség konkrét párra a szórakozáshoz, és attól sem kell félnünk, hogy óhatatlanul rá-rá lépünk a másikra. Csak a két lábunkra, és egy megfelelő cipőre van szükségünk, no meg némi ritmusérzékre. Fejlődhet a koordinációs képességünk és a térérzékelésünk is. Mindamellett pedig remekül szórakozhatunk egy vidám társaságban.

Fotó: Biróné Söregi Szilvia

A megye több pontján találkozhattunk már velük, és ez valószínűleg a jövőben sem lesz másképp. Ha nem tematikusan linedance rendezvényeken képviseltetik magukat, akkor fellépnek többek között a seregélyesi karácsonyi rendezvényen, vagy éppen a sárosdi Kapa Kupán. Hosszú távú terveik közt szerepel egy saját tánctér kialakítása.

Egy kis ízelítő a csapattól

[video width="640" height="368" mp4="https://www.feol.hu/wp-content/uploads/2020/12/7075524video1599991695.mp4"][/video]

A koronavírus, mint oly sok ember életét, a táncoslábú ifjak mozgási terét is korlátozta. Bár a való életben, nem tudnak összejönni és a tánc örömét együtt élvezni, virtuálisan azért ott lejtenek egymás mellett.

Rendkívül fontosnak tartom, hogy a közösségi életet, a testmozgást most is fenntartsuk, mert szükségünk van rá, hogy érezzük egymás szeretetét, a valahova tartozás élményét – zárta beszélgetésünket Andrea.

[video width="640" height="368" mp4="https://www.feol.hu/wp-content/uploads/2020/12/7075622video1599991678.mp4"][/video]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában