szabályos a kitelepülésük

2020.12.17. 12:54

Az utcán nyitott irodát a Vasas Szakszervezet

A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezet kihelyezte „irodáját” a vasmű főkapujával szembe, a parkoló autók előtti füves területre. Molnár László, a szakszervezet elnöke a Hírlap kérdésére elmondta, hogy kértek területfoglalási engedélyt, amit meg is kaptak, így szabályos a kitelepülésük.

Brousil Csaba

Fotó: duol.hu

Dunaújváros

Mint mondta se internet, se telefon nincs a „bázison”, így dolgozniuk nehezebb, de nem is ez a fontos, hanem az, hogy a munkások lássák, hogy a szakszervezet működik, teszik a dolgukat. Mint mondta, semmi nem változott attól, hogy őket elbocsátották, mert ugyanúgy tisztségviselői a szakszervezetnek. Várják a törvény erejét, hogy az odahasson, hogy visszamehessenek a gyárba - írja a duol.

Fotó: duol.hu

Mint azt a Hírlap is megírta a munkáltató a kollektív szerződés kötésére jogosult reprezentatív érdekképviseletek – a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség (Vasas) és a Dunaferr Ifjúsági Szervezet (Ifi) – többszöri kérésére több mint 100 nap után döntött úgy, hogy megkezdődjenek az előkészítő tárgyalások.

A munkáltató – információink szerint azonban csak az Ifit hívta meg az egyeztetésre, a Vasast nem. Molnár László lapunknak ezzel kapcsolatban elmondta, hogy bővebb információjuk egyelőre nekik sincs erről a processzusról, de azt meg tudja erősíteni, hogy őket valóban nem hívták meg erre a tárgyalásra. Ugyanakkor hozzáfűzte azt is, hogy a magyar törvények szerint egyedül az ifjúsági szervezetnek nincs jogosultsága ahhoz, hogy kollektív szerződést kössön, tehát a Vasas Szakszervezetet előbb-utóbb ebbe be kell vonniuk.

Hacsak annak aláírása „nem illeszkedik bele az eddigi törvénytelenségi sorozatba”, azaz a Vasas nélkül szentesítik a megállapodást.

Kapcsolódó:

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-engedtek-be-a-szakszervezeti-tagokat-a-vasmube-4505677/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában