Étel helyett adománykártya

2020.12.15. 07:40

Az Adni öröm! akció keretében hat napon át segíthetjük a rászorulókat

A csaknem negyed évszázados múltra visszatekintő karácsonyi gyűjtés idén sem marad el.

Héjj Vivien

Korábban így gyűjtötték Fotó: KT

– Idén az adománygyűjtés is egészen más, mint amit egyébként megszoktunk. Régen úgynevezett élőerős gyűjtéseket szerveztünk. Ez abból állt, hogy a gyűjtésben részt vevő boltokban két-két kolléga egész nap jelen volt és a tisztelt adakozók felajánlásait begyűjtötte. Most a koronavírus előírásaira tekintettel az országos központ úgy döntött, reklámtáblákon elhelyezett adománykártyákon keresztül lehet adakozni – mondta kérdésünkre Kerémi Tibor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat székesfehérvári csoportjának vezetője.

A segítségnyújtás lehetőségei is a vírushelyzethez igazodnak

Az akcióhoz három fehérvári nagyáruház csatlakozott, melyekben lisztet, cukrot, olajat vagy komplett élelmiszercsomagot szimbolizáló adománykártyákat vásárolhatnak a nagylelkű segítők. Emellett az élelmiszereket helyettesítő, különböző címletű adománykártyákkal is segíthetik a rászo­ruló családokat. A gyűjtés december 16–21-éig tart, a befolyt összegből a Máltai Szeretetszolgálat tartós élelmiszert vásárol, ezek pedig karácsonyi ajándékcsomagokként jutnak el idős emberekhez, fogyatékkal élőkhöz, hajléktalanokhoz.

Korábban így gyűjtötték
Fotó: KT

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában