Hamarosan beszerezhetők a jövő éviek

2020.12.05. 07:30

Autópálya-matricák: megyei helyett országost

Elérkeztünk az év utolsó hónapjához, amely egyben azt is jelenti: bizonyos helyeken megyei helyett már csupán országos autópálya-matricákat vásárolhatnak az útnak indulók. Valamint a jövő évi vignetták is hamarosan beszerezhetők lesznek.

Szanyi-Nagy Judit

A Fejér megyét átszelő autópályákra is országos matricát érdemes váltani az év hátralévő részében

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Sajtóközleményében hirdeti az illetékes Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.): november 30-a óta az esztendő hátralévő részére a megyei matricák értékesítését leállították a viszonteladók körében. Vagyis azoknak, akik bizonyos időközönként – főként havonta – ­autópálya-matricára költöttek, az év végéig érdemes és olcsóbb havi, országos e-matricát vásárolniuk. Példával szemléltetjük az előző kijelentésünket: D1 kategóriában az országos havi matrica 4780 forintba kerül, míg a megyei matrica ötezer forintot kóstál. Ám ha mindezek ellenére mégis utóbbi mellett tenné le voksát, megteheti: december 1-jétől már csak a társaság ügyfélszolgálati irodáiban, illetve online értékesítési felületén, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon vásárolhat megyei e-matricát.

A Fejér megyét átszelő autópályákra is országos matricát érdemes váltani az év hátralévő részében
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Hétfőtől pedig már a jövőre is nyit a társaság: megérkeznek a 2021-es éves autópálya-matricák! A vonatkozó közlemény szerint a jövő esztendőre szóló országos és megyei vignetták december 7-től a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. saját értékesítési felületén, ­ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél egyaránt elérhetők lesznek. Az idei, 2020-as évre váltott ugyanilyen típusú matricák 2021. január ­31-ig biztosítanak úthasználati jogosultságot a hazai díjköteles gyorsforgalmi utakon. Kiemelendő azonban: a hétfőtől megvásárolandó vignetták csak és kizárólag a jövő évre vonatkoznak, tehát decemberben nem, csak január 1-jétől érvényesek!

Tekintettel a kialakult járványhelyzetre, az e-matrica vásárlásához a NÚSZ Zrt. elsősorban a saját, mobiltelefonra optimalizált elektronikus értékesítési felületét, a cikkünk elején már említett weboldalt ajánlja. Itt kényelmi díjat fizetni nem kell, s a jármű adataira is csak egyszer van szükség, így a későbbi vásárlások alkalmával a tévesztések (például rendszámelírás) esélye nullára csökken. Az adatokat azért persze így is érdemes teljeskörűen ellenőrizni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában