Zöldségeket és gyümölcsöket osztottak

2020.12.22. 07:30

Abán segítenek a rászorulókon

A 2016. évi időközi önkormányzati választás után jött létre az Élő Aba Együttműködés, melynek tagjai évről évre segítséget nyújtanak a helyi családoknak.

Korondy Tamás

Zöld mellényben segítenek a városi jótevők

Fotó: önkormányzat

Több sikeres akció után most hétvégén, karácsony előtt is adományosztást szerveztek. Ennek során 350 háztartás, vagyis a háztartások negyede kapott zöldséget és gyümölcsöt (a kiosztott csomagokban 15 kg krumpli, 5 kg hagyma és 4 kg alma volt – a szerk.), melyre elsősorban a rászorulók jelentkezését várták, s nem a szervezők döntöttek arról, ki kapjon az adományból. A szervezők eredetileg megvásárolták volna az élelmiszereket, az akció meghirdetése után azonban úgy alakult, hogy vállalkozók jelentkeztek és ingyenesen felajánlották a szükséges termékeket.

Zöld mellényben segítenek a városi jótevők
Fotó: önkormányzat

Az így megmaradt pénzből más akciókat, kezdeményezéseket tudnak majd támogatni. Terveik szerint egy tavaszi fásítás lesz a következő programjuk, mely folytatása annak a kezdeményezésnek, amelynek részeként nemrégiben 60 leylandi ciprust adományoztak az abai szakrendelőnek és el is ültették azokat a szakrendelő területén. Mint ismeretes, az Élő Aba Együttműködés külön ifjúsági fejlesztési programot is indított a Fiatalok Abáért néven.

Az eseményről a heti megjelenésű Aba Rádióban is szó esik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában