Hogy sikerüljön mosolyt csalni az arcokra

2020.12.15. 07:20

A Vörösmarty Színház épületének kis zugai karácsonyi gyárrá alakult

Itt készültek ugyanis azok a kézműves ajándékok, melyekkel a rászoruló gyerekek karácsonyát igyekeznek szebbé tenni az intézmény munkatársai.

Héjj Vivien

Szikora János adta át az ajándékokat Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az adományozás már évek óta tartó hagyomány a színház életében. Ez alkalommal a Fe­jér Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat munkatársaihoz juttatták el a kézzel készült ajándékokat, melyek a rászoruló gyerekek karácsonyát is teljesebbé tehetik. A Vörösmarty Színház teljes társulata nevében Szikora János igazgató és Budai­né Hajdu Mónika kiszolgálótár-vezető adta át a manókat és a gyerekeknek készült száj­maszkokat Kollárné Nagy Szilvia intézményvezetőnek.

Szikora János adta át az ajándékokat
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Manapság olyan időket élünk, hogy egyre nehezebb az emberek arcára mosolyt csalni. Ha ezekre a kis figurákra gondolok, mindig jókedvem lesz. Legalább, amíg a színház művészei nem tudnak a színpadon mosolyt csalni a felnőttek és a gyerekek arcára, addig az ő kezük munkáját dicsérő alkotásokkal szeretnénk egy kis derűt és mosolyt adni ezekben a szomorú időkben – fogalmazott az átadón Szikora János igazgató. A varrott manók mellett karácsonyfadíszekkel, valamint mintás maszkokkal igyekeznek a színház munkatársai szebbé tenni a gyerekek karácsonyát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában