Az iskola és a kézilabda új épülete lehet

2020.11.20. 07:45

Új tornaterem épül Mezőszilason

Jövő év áprilisára készül el a község vadonatúj tornaterme, tornacsarnoka, 647 millió forint állami támogatásból.

Majer Tamás

Magasabbra a tetőt, ácsok; a küzdőtér feletti szabad belmagasság 7,1 méter lesz

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az építkezés helyszínén kint lévő tájékoztató tábla szerint idén áprilisban látott munkához a munkaterületen, a Németh László Általános Iskola területén a kivitelező, a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. Egy úgynevezett „A” típusú tornaterem épül itt. A közbeszerzésen nyertes kivitelező cég kerekítve nettó 647 millió forint szerződött összeg fejében végzi a munkát. A projektet az állam finanszírozza.

Jövő év áprilisára készül el a község vadonatúj tornaterme a Németh László Általános Iskola területén, 647 millió forint állami támogatásból. Az épület nettó hasznos alapterülete 764 négyzetméter lesz, a sportpadlóé 551. A küzdőtér 18x30 méteres lesz, a küzdőtér feletti szabad belmagasság 7,1 méter.
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A mezőszilasi iskolában erős a kézilabdaélet, Zámbó Tibor iskolaigazgató évek óta országos versenyek győztes generációit neveli ki.

Elkél az új tornaterem. Amúgy a pálya hivatalos felnőttmeccsek megrendezésére nem lesz alkalmas, mert a küzdőtér mérete kisebb lesz a 20x40 méteres szabványnál.

Magasabbra a tetőt, ácsok; a küzdőtér feletti szabad belmagasság 7,1 méter lesz
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A közbeszerzés dokumentumaiból kiderülnek a tornaterem főbb jellemzői. Az épület nettó hasznos alapterülete 764 négyzetméter lesz, a sportpadlóé 551. A küzdőtér 18x30 méteres lesz, a küzdőtér feletti szabad belmagasság 7,1 méter. Egy férfi és egy női öltöző- és vizesblokk létesül, egyaránt 26,64 négyzetméteresek lesznek. Az épületbe majd a szélfogó előtéren át lehet bejutni. Az előtérből közvetlenül nyílik majd a küzdőtér, a mosdók és az elsősegélynyújtó helyiség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában