nyáron építkezés kezdődik

2020.11.13. 07:10

Tíz napig nem járhat óvodába két csoport Kálozon

Miközben egy jövő évi nagyszabású felújításnak örülhet a Kálozi Aranyalma Óvoda és Bölcsőde, addig a következő napok szomorkásak: a járvány miatt két csoport tíz napig nem járhat az intézménybe.

Majer Tamás

Gárdonyiné Lakatos Tündével még a járványügyi hírek előtt beszélgettünk a jövő évi felújításokról

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

32,2 millió forint Magyar falu program-támogatásból korszerűsödik jövőre a kálozi köznevelési intézmény épülete. A kivitelezés várhatóan júniusban kezdődik, év végéig tart.

– A felújítás során mindhárom óvodai és a bölcsődei vizesblokkban is megvalósul az aljzatcsere, a vízvezetékcsövek és a szerelvények cseréje, falba süllyesztése. Új, csúszásmentes padlóburkolat és oldalfalburkolat készül – tájékoztatott Gárdonyiné Lakatos Tünde óvodavezető. – Elkészül az épület bejáratának akadálymentes megközelítése egy öt százalékos emelkedésű rámpa kialakításával, és egy akadálymentes vizesblokk egy öltözőhelyiség átalakítása révén – folytatta.

Gárdonyiné Lakatos Tündével még a járványügyi hírek előtt beszélgettünk a jövő évi felújításokról
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az egész épület oldalfalait és mennyezetét is kifestik. A meglévő teraszburkolatot elbontják, helyére fagyálló kültéri burkolat kerül.

Az óvoda vezetése csütörtökön fontos járványügyi információt adott közre: – A Katica, illetve Maci csoportos kisgyermekek sajnos kontaktszemélyek, így ők 10 napig nem látogathatják az óvodát. Adataikat, elérhetőségüket meg kellett adnunk az illetékes szerveknek, akik hamarosan felveszik a szülőkkel a kapcsolatot. Megkérem a szülőket, hogy az érintett gyermekek maradjanak otthon – írták. A többieket nem érinti az intézkedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában