Fejlesztés

2020.11.27. 17:30

Tanuszodát és gimnáziumot épít Gárdony

Tanuszoda és gimnázium épül a gárdonyi városrészi központban az elkövetkezendő években – jelentette be Tessely Zoltán országgyűlési képviselő és Tóth István polgármester. Mindkét beruházás kormányzati támogatással valósul meg.

S. Töttő Rita

Tóth István és Tessely Zoltán az épülő szolgáltatóház táblája mellett: a tervek szerint körülötte új, elegáns központ alakul ki, iskolával, tanuszodával, társasházakkal

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A gárdonyi városrészi központ kiemelt területén, a Csuka Csarnok mellett vázolta fel az elkövetkezendő évek nagyívű terveit Tóth István polgármester és Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszteri biztos.

- Három-négy éven belül felépülnek a tervezett társasházak, a szolgáltatóház, valamint mellette az új gimnáziumi épület és a tanuszoda – foglalta össze a város vezetője, kiemelve, hogy a két utóbbi projekt kormányzati támogatással valósulhat meg a városban. Az iskola kapcsán hozzátette: – A tervek szerint a Chernelből kivennénk a gimnazistákat, s indítunk egy négyosztályos gimnáziumi képzést a hatosztályos mellett. A gimnáziumi épület előtervei már elkészültek.

A másik nagy öröm, hogy a gárdonyi járás kap egy tanuszodát. A Nemzeti Sportközpontok illetékeseivel az építkezést már előkészítettük, a tervezés megkezdődött – fogalmazott a polgármester.

Tóth István és Tessely Zoltán az épülő szolgáltatóház táblája mellett: a tervek szerint körülötte új, elegáns központ alakul ki, iskolával, tanuszodával, társasházakkal
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A gárdonyi városközpontból nemrégiben költöztek ki azok az irodák és raktárak, amelyek helyén az új településrészi központ kialakulhat. Az önkormányzat lerobbant raktárait lebontják, a régi szolgáltatóház helyén pedig új épül.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

- Jövő év őszén adjuk át a megújult épületet, melyben az orvosi rendelő, irodák, közösségi terek, előadótermek és még egy táncterem is helyet kap – tudtuk meg, ahogy azt is: a tanuszoda és az iskola tervezése tavasszal zárulhat le, ezt követően indulhat a közbeszerzési eljárás. Az alapkőletételt pedig 2022 tavaszára tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában