Koronára vágyik első szépségversenyén

2020.11.25. 15:00

Sissi bőrébe bújtak a királynőjelöltek

A tervek szerint Gödöllőn választják meg a jubileumi, 30. Miss Hungary 2020 szépségverseny felnőtt és tini szépségkirálynőit. Idén a megyei lakosok a váli döntős, Trejtnar Krisztina Dóra sikeréért szoríthatnak, aki bekerült a legszebb 30, kategóriájában a legcsinosabb 14 magyar hölgy közé.

Kecskés Zoltán

Fotó: Horváth Gábor

Bár a gyermekkorunkban oly igen csodált királyok, királylányok és kastélyok legtöbbünkben már leginkább csak a mesekönyvekben élnek tovább, a finalistáknak megadatott, hogy néhány nap erejéig ők is egy picit tündérországban, vagy legalábbis a 19. században érezhessék magukat a korhű ruhakölteményekben pompázva.

Forrás: Trejtnar Krisztina Dóra

A 30., jubileumi alkalomból megrendezett decemberi megmérettetésen ugyanis nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők a női szépség, a nőiesség bemutatására, de mindezt a nemzeti értékekkel ötvözve, hogy illeszkedjék a helyszínhez, a Gödöllői Királyi Kastélyhoz. A váli szépséget, Trejtnar Krisztinát érte az a megtiszteltetés, hogy a döntősök fotózása alkalmával magára ölthesse Erzsébet királyné, Sissi koronázási ruhájának hiteles rekonstrukcióját, melynek értéke meghaladja a 10 millió forintot. Ebben érezhette magát igazi királynőnek az alig 20 éves, jelenleg Dániában tanuló váli hölgy. Nyáron már egy interjú keretében volt szerencsénk beszélgetni álmairól, vágyairól, de talán ekkor még ő sem gondolta volna, hogy néhány hónappal később szépségével lehengerli a szakmai zsűrit az előválogatón és megadatik számára az esély, hogy megnyerje a Miss Hungary-t. Célja, hogy a szépségversenyek sztereotípiáját megtörve új alapokra helyezze a szépséget.

Trejtnar Krisztina Dóra magára ölthette Erzsébet királyné, Sissi koronázási ruhájának hiteles rekonstrukcióját
Fotó: Horváth Gábor

– Sokan gondolják, hogy egy ilyen verseny csak a külsőségekre fókuszál, ez ennél sokkal összetettebb – kezdi beszélgetésünket a baráti körben csak Ninaként szólított versenyző. – Nemcsak testben, de lélekben is maximálisan felkészültnek kell lenni. A korona számomra túlmutat azon, hogy elmondhassam, én vagyok a legszebb! Ez egy lehetőség az értékek képviseletére, a példamutatásra mások számára.

Forrás: Trejtnar Krisztina Dóra

Továbbá több fontos dologra szeretné még felhívni a figyelmet, ha nyerne.

– Királynőként szeretnék nagyobb figyelmet szentelni azoknak a megsegítésére, akiket az iskolában verbálisan vagy esetleg fizikailag is bántalmaznak a társai. Egy egész élet csúszhat félre az ilyesfajta atrocitásoktól. Szívügyemnek érzem továbbá a természetvédelmet, mivel szeretnék egy tiszta, zöld bolygón élni, amiért magam is teszek nap mint nap: kerülöm a csomagolóanyagokat, komposztálok, saját tárolókkal vásárolok, gyűjtöm az újrahasznosítható szemetet. Szerintem fontos a tanulás, az egészséges életmód tiszta környezetben, és mindezt akkor élvezheti bárki igazán, ha boldog, és ha örül minden apró dolognak.

Forrás: Trejtnar Krisztina Dóra

Fontos megjegyezni, hogy a döntőnek a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont december 12-én, ám benne van a levegőben, hogy a pandémia miatt hozott intézkedések keresztülhúzhatják a szervezők számításait, ebben az esetben a nemzeti szépségverseny döntőjét is elhalaszthatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában