Eldőlt, hogy ki a legkreatívabb

2020.11.09. 16:00

Papírból készült kosarak, farmerből készült táskák versengtek Fehérváron

Szombat délután negyvenhárom alkotásból álló kiállítást láthattak a látogatók.

Baráth Eszter

Ezeket a Matula Természetvédő és Hagyományőrző Egyesület által meghirdetett, Te vagy a legkreatívabb! pályázatra küldött több mint száz mű közül választották ki. A pályázatnak egy fontos kitétele volt: a nevezők otthonaikban fellelhető használt tárgyakat keltsenek új életre. A kiállításon így láthattak többek között papírból készült kosarakat, farmernadrágból készült táskát és kosarat vagy faalapra készült képeket.

A háromtagú zsűri, Nagy Nikolett, Tóth Eszter és Szili Zsuzsanna a két fődíj mellett különdíjakat is kiosztottak. A felnőtt kategóriában Bárdos Erika PVC-csövekből készült lámpáit, míg az ifjúsági kategóriában Nyúl Katalin faalapra festett képét választották a legjobbnak. Különdíjban részesült a Balogh Judit által készített bogárhotel, a Firm Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon lakóinak munkái s a legfiatalabb, hároméves pályázó. A kiállítás mellett a látogatók kézműves-foglalkozásokon készíthették el saját újrahasznosított alapanyagokból álló díszeiket és ékszereiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában