Koronavírus Fejérben

2020.11.16. 07:00

Nem állt le teljesen az élet a megyében – Sokan töltötték a hétvégét a szabadban

A korlátozó intézkedések ellenére sem állt le teljesen az élet a mögöttünk álló hétvégén. Körbenéztünk, hogyan töltötték az emberek a szabadnapjaikat a szigorított szabályok mellett.

Héjj Vivien

A pálmafa csak „megtévesztés”, ez a fotó a hétvégén készült a Velence Korzón, ahol láthatóan nem állt meg az élet

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Túl vagyunk az első olyan hétvégén, amikor már igen szigorú szabályok között kellett töltenünk a pihenésre szánt napokat. Az éttermek, kávézók, cukrászdák bezártak, vagy csak elvitelre kínálnak finomságokat, így az őszi borongós időben nem volt lehetőség arra, hogy egy finom édesség társaságában és a vendéglátóhely melegében töltsünk el néhány órát.

Ráadásul mint tudjuk, Székesfehérvár belvárosában – ami a legnagyobb forgalmú közterületek egyike – kötelező a maszkviselés, ami talán sokakat visszatartott attól, hogy egészségügyi sétájukat a város szívében tegyék meg.

Nos, a sejtés valamelyest beigazolódott. Szombaton a kora esti órákban – még a kijárási tilalom előtti időszakban természetesen – a belváros elcsendesedett, a járókelők halk beszélgetése hallatszott mindössze. A maszkviselés betartását folyamatosan ellenőrizték. Ottjártunkkor a Fő utcán körülbelül húsz perc alatt két ellenőrzést végző, egyenruhát viselő egységgel is találkoztunk. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy a szabályok betartására mindenki törekedett, mindössze két olyan személlyel találkoztunk, akik, miután elhaladtak mellettük az egyenruhások, levették a maszkot.

A pálmafa csak „megtévesztés”, ez a fotó a hétvégén készült a Velence Korzón, ahol láthatóan nem állt meg az élet
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A bevásárlás, mint hétvégi program, szintén népszerűnek bizonyult

A megyeszékhely piacain kígyózó sorok álltak, különösen a savanyúságokat, zöldségeket keresték a vásárlók. Emellett a bevásárlóközpontokat is sokan meglátogatták. A város szélén található üzletközpont parkolójában a szombat délutáni órákban nagy szerencse kellett ahhoz, hogy elsőre parkolóhelyet találjanak az oda érkezők.

A fehérvárcsurgói kastélyparkban sokan sétáltak
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Velencei-tó partján sem állt meg az élet

A korzó büféi kinyitottak, így, habár a teraszok székeit nem foglalhatták el az emberek, azért a sajtos-tejfölös lángost így is örömmel majszolták a tó partján letelepedő családok. A sportolni vágyók közül is sokan választották a tó partját: kerékpárosokkal, görkorcsolyázó fiatalokkal és nordic walkingot űző idősebbekkel egyaránt találkoztunk.

Hasonlóan népszerűnek bizonyultak a különféle túraútvonalak, parkok. Akik az elkövetkező időkben a természetben szeretnének kikapcsolódni, azoknak érdemes tudni, hogy jelenleg zárva tart a Pákozd–Sukorói Arborétum és Vadaspark, a Soponyai Erdészeti és Vadászati Múzeum és a fehérvárcsurgói Bársony István Emlékház is, azonban a szabadban lévő területek, a közjóléti erdők egyelőre látogathatók. Nos, sokan éltek is ezzel a lehetőséggel. A Gaja-völgyi Tájcentrum igazán gyönyörű színekben pompázik, így kisgyermekesek, kisállattal rendelkezők és túrázni vágyók egyaránt úti céljuknak választották ezt a területet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában