elszállítják a zöldhulladékot

2020.11.26. 07:20

Megtisztulnak az udvarok, utcák és terek Móron

A városvezetés ingyenes zöldhulladékgyűjtést szervezett december derekára, hogy az őszi kertrendezés során felgyülemlett szerves anyag eltűnjön az utcákról és az udvarokról.

Palocsai Jenő

Az őszi teendők sorából nem maradhat ki a lehullott levelek összegyűjtése

Forrás: Pixabay

A gyorsan fejlődő város nem veszítette el hagyományos arculatát, ezért bármerre is járunk a településen, mindenhol bokrok és fák szegélyezik az utakat és a járdákat. A közterületet természetesen a városgondnokság tartja karban, ám a város egészéről elmondható, hogy díszfák, virágoskertek, gyümölcsösök és természetesen szőlők szórják a leveleiket és a múlt hét végén jelentkező komolyabb fagy a maradék lombot is lecsalta a gallyakról.

A családi házas övezetekben éppolyan nagy gond a zöldhulladék kezelése, mint a Dózsa György utcai panelházas városrészben, ezért Mór képviselő-testülete úgy döntött, hogy az őszi kerti rendteremtés során képződött zöldhulladékot a város lakóitól ingyen elszállítják. Fenyves Péter közösségi oldalán felhívta a figyelmet, hogy december 12-én lesz a lakosság részére ingyenesen meghirdetett zöldhulladék-elszállítási nap. A leveleket zsákban, a nagyobb nyesedéket kötegelve lehet kitenni az ingatlan elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában