új játékkal gyarapodott az Óvoda

2020.11.20. 15:00

Kötélpályát is kaptak a kápolnásnyéki gyerekek

Egy kéttornyú vár, egy babaház, új homokozó, egy vagány kötélpálya, meg a többi.

Majer Tamás

Egy kéttornyú vár, egy babaház, új homokozó, egy csuda vagány kötélpálya, amelyen sebesen szállni élvezet, meg a többi. Számos új udvari játékeszközzel gyarapodott a Kápolnásnyéki Napsugár Óvoda, állami forrásból, a Magyar falu program 5 millió forintjából. Tegnap volt a hivatalos átadója a játékeszközöknek, amely eseményre a gyerekek is készültek, játékos táncbemutatót tartottak. Az átadón Tessely Zoltán országgyűlési képviselő idézte föl a kápolnásnyéki óvoda történelmét, fejlesztéseit, s megerősítette, hogy rövidesen bölcsőde is épül az egyre népesebb, lényegében Velencei-tó-parti településen.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Számos új udvari játékeszközzel gyarapodott a Kápolnásnyéki Napsugár Óvoda, állami forrásból, a Magyar falu program 5 millió forintjából. A csütörtöki átadón Tessely Zoltán országgyűlési képviselő felidézte az óvoda történetét. Így tőle tudjuk, hogy már 1880-tól van óvoda a településen, egy csoporttal indult.

Csütörtökön volt a hivatalos átadója a játékeszközöknek, amely eseményre a gyerekek is készültek, játékos táncbemutatót tartottak. Az átadón Tessely Zoltán országgyűlési képviselő idézte föl a kápolnásnyéki óvoda történelmét, fejlesztéseit, s megerősítette, hogy rövidesen bölcsőde is épül az egyre népesebb, lényegében Velencei-tó-parti településen.
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Egészen 1955-ig kellett arra várni, hogy két csoport legyen, és 1975-ig, hogy egy rendes óvodaépület legyen – mondta. Az intézmény végül 1991-ben költözött jelenlegi helyére, a Fő utcába. 2014-ben egy 34 millió forintos óvodafejlesztés után – belügyminisztériumi forrásból – lehetett több, összesen öt csoportja a nevelő intézménynek, majd egy 2018-as 112 milliós fejlesztés folytán hatcsoportossá vált az óvoda, ahova most 131 gyerek jár. Tessely megemlítette, hogy egyetlen ide beíratni kívánt gyermeket sem kellett elutasítania idén az intézménynek.

Az országgyűlési képviselő felidézte azt a nemrég tett bejelentést is, miszerint 371 millió forintból egy 41 férőhelyes bölcsőde épül az egyre népesebb Kápolnásnyéken.

 

Podhorszki István polgármester a Magyar falu programról szólva közölte, a község elnyert hárommillió forintot orvosieszköz-beszerzésre, ötmilliót temetői urnafal létesítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában