Csökkentsd a lábnyomod!

2020.11.24. 07:40

Hulladékcsökkentési Hetet tartanak a csákvári iskolában

November utolsó, azaz a mostani hete a Hulladékcsökkentés Hete a csákvári általános iskolában, amelyre nagy lelkesedéssel készült az intézmény.

Borsányi Beáta

Számos programot, feladatot és versenyt szerveztek a csákvári diákoknak Fotó: Pesti Tamás

– Mindenkinek megvan a feladata, reméljük, jól sikerül majd a hét! Ez az ősz sajnos úgyis olyan vérszegény a Covid miatt, és ki tudja, mi lesz még a Mikulással és a karácsonnyal az idén, ezért szeretnénk, ha minél tartalmasabb, mozgalmasabb lenne a hetünk! – mondta a hétfőn kezdődött Hulladékcsökkentési Hét kapcsán Szajkóné Medgyesi Bernadett, az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola igazgatója.

A fő cél, hogy a gyermekek személetmódját a hulladékmentes élet és a szelektív hulladékgyűjtés irányába mozdítsák, hogy megtanulják, hogyan lehet a leginkább csökkenteni az ökológiai lábnyomukat. Hogy láthatóvá is tegyék ezt a lábnyomot, informatikaórán minden osztály elkészíti a sajátját, amelyből aztán végül összeáll az egész iskoláé is. Ezt az utolsó nap kivetítik, hogy mindenki lássa az eredményt. A hulladékgyűjtéssel kapcsolatban fotó-, és rajzpályázatot is hirdettek az intézményben, valamint az újrahasznosítás jegyében farmeranyagot, tojástartót, kávékapszulát, fém üdítősdobozt és használt mobiltelefonokat is gyűjtenek, amelyeket aztán a megfelelő helyre szállítanak, vagy maguk hasznosítanak újra.

Számos programot, feladatot és versenyt szerveztek a csákvári diákoknak Fotó: Pesti Tamás

A héten természetesen minden osztályfőnöki órán a környezetvédelem a téma, a technikaórákon pedig az alsós és a felsős osztályokban is az újrahasznosítással foglalkoznak a diákok, akik újrahasznosított tárgyakat is alkotnak. Az osztálytermekben pluszkuka került kihelyezésre, amelyben a komposztálható hulladékot gyűjtik, ami aztán az udvaron felállított komposztálóba kerül. Ötletládát is állítottak, ahová bárki bedobhatja az ötletét: mivel lehetne az iskolai szemét mennyiségét tovább csökkenteni? Várják továbbá a kisváros szemetes helyeiről készült fotókat és örömmel veszik, ha a szemetet aztán önkéntes munkában össze is szedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában