egyre több szülő tesz feljelentést

2020.11.11. 07:00

Gyerekverés Perkátán – Bántalmazzák az elsősöket a helyi iskolában

„Hetek óta tehetetlenek a tanárok az iskola vezetőjével együtt, mivel néhány tanuló az iskolai óraközi szüneteket »kihasználva« elsős gyermekeket bántalmaz, elvéve enni- és innivalójukat” – olvashatók a megdöbbentő sorok a Perkáta Online oldalán.

Korondy Tamás

Gyerekek vernek gyerekeket Perkátán

Fotó: Perkáta Online

A portálon olyanok is megtalálhatók, mint: „Az iskolán kívül pedig kutyával és/vagy gázspray-vel fenyegetik meg a kisebbeket”, illetve: „egy elsős torkán ugráltak, fejét többször megrugdosták az óraközi szünetben. Az érintett szülők feljelentést tettek a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon.”

A Hunyadi Mátyás Általános Iskolában történt ügyben egyelőre sem a tanintézmény vezetői, sem a falu vezetése nem tud többet tenni. Információink szerint Somogyi Balázs, a falu lemondott polgármestere is beszélt több szülővel, az iskola vezetőjével, a helyi körzeti megbízottal, a rendőrkapitánnyal és a polgárőrség vezetőjével is. Elmondása szerint egyre több szülő tesz feljelentést az iskolai időszak utáni események miatt.

Gyerekek vernek gyerekeket Perkátán
Fotó: Perkáta Online

Oláh István ügyvezető alpolgármester is megszólalt a témában. Közleménye szerint felkereste a szociális intézményt, hogy az ügy előzményeiről és a megtett intézkedésekről tájékozódjon.

„A családgondozó kérésemre írásos dokumentációt mutatott arról, hogy egy budapesti gyámhivatal döntése nyomán kerültek az érintett kiskorú gyerekek Perkátára. A családgondozó a hozzáérkező bejelentések és jelzések ügyében minden szükséges lépést megtett, ami csak módjában állt, amit megtehetett” – áll Oláh közleményében.

A Dunaújvárosi Tankerületi Központ nevében Agárdy Adrienn, a Köznevelési, Jogi és Pályázati Főosztály Jogi és Pályázati Osztályának osztályvezetője szólalt meg.

– Az iskolában tanuló gyermekek biztonsága számunkra elsődleges fontosságú, így az intézményvezető a tanuló rendbontó viselkedésével kapcsolatban az előírt lépéseket haladéktalanul megtette, a továbbiakban a rendőrség és a helyi gyermekvédelmi szakemberek bevonásával folytatódik az ügy kivizsgálása. Pedagógusaink és az intézmény vezetése egyaránt kiemelt figyelmet fordít a tanulók védelmére és a további hasonló helyzetek elkerülésére, amelynek érdekében az iskola vezetése fontolóra vette iskolaőr alkalmazását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában