Munkálatok

2020.11.16. 07:10

Épül a déli összekötő út – Várhatóan két év alatt készülhet el a fontos szakasz

Hosszúnak tűnő előkészítő munka után, idén szeptember 15-én írta alá Székesfehérvár polgármestere a déli összekötő út megépítéséről szóló szerződést a kivitelezővel. A napokban a munkagépek is megjelentek.

Házi Péter

A nyomvonalon már dolgoznak a munkagépek Fotó: Nagy Norbert

Földszállító teherautók és munkagépek sürgölődnek mostanság a Juharfa utca végében, láthatóan megkezdődött a terep előkészítése. Közel 4,5 milliárd forintos állami támogatással készülhet majd el a város közlekedési gondjainak enyhítése szempontjából különösen fontos beruházás, amely a város déli részén, a Seregélyesi út és a Sárkeresztúri út között biztosít majd összekötést.

Ezzel az út gyakorlatilag „feltárja” a város déli részén lévő területeket. Nem mellékesen abban is segít, hogy aki a déli településekről jár be dolgozni Székesfehérvárra, annak nem kell a Széchenyi és a Horvát István utca kereszteződésééig „bevergődnie” a városba, hanem már a déli részről elindulhat a Seregélyesi úti ipari park irányába. Vagy éppen fordítva.

A nyomvonalon már dolgoznak a munkagépek Fotó: Nagy Norbert

A beruházás részeként felújítják a Takarodó utat, amit össze is kötnek az új, most épülő átkötőúttal és a Seregélyesi úthoz a körforgalomnál kapcsolódó Köles utcával. Az építkezés várhatóan két évig tart majd, s ez még csak az első üteme annak a tervnek, mely szerint az új utat egy autós felüljáró segítségével összekötnék a Mártírok útjával is. Ez a megoldás tovább csökkentené a Horvát István, a Prohászka Ottokár és a Széchenyi utca találkozása környékén mindennapos torlódásokat.

Ugyancsak tervben van a nyugati elkerülő út Gaja melletti csomópontjának és a Bakony utcának az összekötése, melynek eredményeként a városközpontból új kapcsolat nyílna az elkerülő útra, ami a Széchenyi út és Palotai út forgalmát csökkentheti majd. Erre azonban még keresi a forrást az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában