Szárnyra is kaphatnak

2020.11.21. 12:00

Egy teljesen új röpde került a Vadmadárkórház udvarára

Egyfajta konditeremnek is felfogható röpdét építettek a Vadmadárkórház közvetlen közelében. A kialakításban sokat segített egy energiaipari szolgáltató is.

Palocsai Jenő

Noha egyelőre még karcsapások is voltak a szárnycsapások mellett, az új „madárotthonnak” már vannak lakói Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Már nemcsak lábadozhatnak, hanem repkedhetnek is a gyógyult betegek a sukorói Vadmadárkórházban. Az E.ON győri, pécsi és székesfehérvári munkatársai szívesen csatlakoztak az önkéntesek csapatához és segítettek felállítani azt a tíz oszlopot, amely a vázát képezi magának a röpdének.

Noha egyelőre még karcsapások is voltak a szárnycsapások mellett, az új „madárotthonnak” már vannak lakói Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az új oszlopok értéke 320 ezer forint volt, de a támogató cég által odavezényelt munkagépek és azok kezelőinek hathatós segítsége is a felajánlás része volt.

Berkényi Tamás, a Vadmadárkórház vezetője kérdésünkre elmondta: – A hat méter magas, kör alapterületű röpde arra szolgál, hogy a szabadon engedés előtt a műtött, de már gyógyult madarak röpképességét ellenőrizni tudjuk. A szárnyasok itt gyakorolhatnak is, hogy visszaszerezzék az erőnlétüket, illetve hogy képesek legyenek újra szárnyra kelni. A hat méter átmérőjű röpdében még csoportfoglalkozás is tartható. Vannak például fülesbaglyaink, amelyek ugyan szabadon mehetnének már, de inkább egy helyre tesszük őket, hogy egy kicsit gyakorolhassanak. Mellettük van egy gyógyult sasunk is, amely viszont egészen biztosan egyedül mehet csak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában