A munka jórészt digitalizálható az Entz új gépével

2020.11.27. 14:45

Bevetésen a velencei traktor

Megérkezett a jövő technológiája a Dr. Entz Ferenc Mezőgazdasági Technikumba.

S. Töttő Rita

20201126 Velence, Entz Szakiskola, új traktor. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az Agrárminisztérium pályázatának köszönhetően kerülhetett a 20 millió forint értékű, precíziós földművelésre alkalmas Steyr traktor a velencei székhelyű iskolába, ahol a diákok már most munkára foghatják a modern járművet a földeken. Jelenleg még könnyített munkát végez az erőgép, de az ötven óra beüzemelési idő leteltével már éles bevetésre is vihetik.

A gép, melyen a gazda és a mezőgazdasági technikus, a kertész és a kertésztechnikus is megtanulhatja a szakma legújabb fortélyait
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Stossek Balázs, az intézmény igazgatója a Fejér Megyei Hírlapnak elmondta: a cél, hogy fejlesszék a tanulók digitális kompetenciáit azokban a mezőgazdasági szakmákban, amelyekben ma már alkalmazzák is ezeket a fejlesztéseket. A traktor GPS-technológiájának köszönhetően, egy számítógéppel összekötve meghatározza többek közt a vetési távolságot vagy éppen sűrűséget, a kezdetektől a végkimenetelig digitalizálva a folyamatot. A kapott eszköz gyakorlatilag egy oktató traktor, amelyen a gazda és a mezőgazdasági technikus, illetve kertész és kertésztechnikus tanulók is megtanulhatják a szakma legújabb fortélyait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában