Összefoglaló

2020.11.09. 08:23

Bécsi terrortámadás, elszaporodott kóbor macskák, félelem a vendéglátóhelyeken – Ezeket olvastátok a múlt héten

November első hete nem telt eseménytelenül a nagyvilágban és Fejér megyében sem. Egy csokorba szedtük, azokat a híreket, amelyek leginkább felkeltették az érdeklődéseteket a múlt hét folyamán.

feol.hu

Bécs, 2020. november 2. Rendőrök és tűzoltók egy lövöldözés helyszínén a bécsi Stadttempel nevű zsinagóga közelében 2020. november 2-án. A rendőrség megerősítette, hogy lövöldözés történt, de részleteket egyelőre nem közölt. A Kronen Zeitung szerint egy őrszolgálatot ellátó rendőr életveszélyesen megsebesült. A tettes szökésben van. MTI/EPA/Christian Bruna

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Christian Bruna

Fejér megyei beszámolók a bécsi terrortámadásról

Sajnos egy szörnyű és megrázó eseménnyel indult a november Bécsben, ahol rengeteg magyar, köztük több Fejér megyei is él.

Az osztrák hivatalos rendőrségi jelentések szerint négy személy meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek, amikor hétfőn este merénylők csoportja tüzet nyitott Bécs első kerületének több helyszínén, közöttük a Seitenstettengasse zsinagógánál.

Fejér megyei, Bécsben élő magyarokat kerestünk fel, akik beszámoltak nekünk, hogyan élték meg ezt a megrázó eseményt, illetve milyen súlyos a helyzet a helyszínen.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/halalfelelem-az-osztrak-fovarosban-fejer-megyeiek-beszamoloja-a-helyszinrol-4405654/?fbclid=IwAR2zEj0b7P7r5FV3YS1wKxrtwZ9fC8IcaUrY_99SzzJ6i7kqPvMXnnsmbIU

Elszaporodtak a kóbor macskák a Szedreskerti temetőben

Olvasói bejelentés érkezett szerkesztőségünkbe, miszerint a Szedreskerti lakónegyedben található Megváltó Temetőben egyre több kóbor macska él.

Mint a panaszos elmondta, vagy féltucat macska tartózkodik a területen, rendszeres bosszúságot okozva a szeretteikre emlékező családoknak. Olvasónk utoljára november 2-án látta a hölgyeket, akik minden délután rendszeresen etetik ezeket az állatokat. A tálakat a síremlékek közötti szűk átjárókban helyezik el, ami a közvetlen közelükben lévő nyughelyek látogatói számára különösen zavaró.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hivatlan-apro-eletek-elszaporodtak-a-kobor-macskak-a-szedreskerti-temetoben-4414417/?fbclid=IwAR1XFTZ7MKvuDTc0hOdos4HIz8hDDdWwFncQUcMA0YJmpsWUJw2A35l8DN0

A félelem megnőtt, a forgalom lecsökkent a Fejér megyei vendéglátóhelyeken

A koronavírus-járvány második hullámának súlyosbodása miatt november 3-tól a vendéglátóhelyeken is kötelező a szájmaszk használata, csakis fogyasztásnál vehető le. Utánajártunk, mennyiben befolyásolja ez az új szabály a forgalmat.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-felelem-megnott-a-forgalom-lecsokkent-a-fejer-megyei-vendeglatohelyeken-4412113/?fbclid=IwAR2F2u5eZkVLS_2sa02UlD1oLR5dXIUQ5pME4epoon1EK5iMMe_hX2spIis

Tombolt egy férfi egy fehérvári bevásárlóközpontban

A Székesfehérvári Járási Ügyészség garázdaság és rongálás vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 2020. március 27-én az egyik székesfehérvári bevásárlóközpont biztonsági helyiségében kihívóan közösségellenes garázda indulatában az ajtót és a falat ütötte, rugdalta, amely miatt az ajtó használhatatlanná vált.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tombolt-egy-fehervari-bevasarlokozpontban-vadat-emeltek-ellene-4415527/?fbclid=IwAR0F-a_sizpJy6fo0KsklT_F8XAlBgUGzMDSxzOIW58bY8XeRMIH7pmn4JM

Új épület nőne a fehérvári lakótelep közepén

Pattanásig feszülnek az idegek a Fáy András-lakótelepre tervezett társasház építése kapcsán. A tervek szerint a napokban megkezdődik a kivitelezés.

Tavaly májusban a polgármester lakossági fórumán értesültek a Fáy András-lakótelepen élők arról, hogy az egykor boltként üzemelő épület helyén egy húszlakásos társasház épül. Fontos leszögezni, hogy magánterületről beszélünk, melyet egy vállalkozó megvásárolt, így kaphatott engedélyt a lakóépület kivitelezésére.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/uj-epulet-none-a-fehervari-lakotelep-kozepen-a-lakok-kerdeztek-valasz-nem-jott-4407712/?fbclid=IwAR2F2u5eZkVLS_2sa02UlD1oLR5dXIUQ5pME4epoon1EK5iMMe_hX2spIis

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában