Ünnep másképp

2020.11.30. 07:15

Adventi gyertyagyújtás a soponyai iskolában

Ünnepi díszbe öltözött a Zichy János Általános Iskola, de a járványhelyzet miatt idén más lesz az adventi időszak.

V. Varga József

Gyertyagyújtás és szavalat – Sáfár Eugénia (b), Kovács Csiba Krisztina és Kispéter Virág Fotó: Az iskola

Az ünnep nem maradhat el! – tartják az iskolában. A pedagógusok a koronavírus-járvány közepette is igyekeznek igazi ünneppel szolgálni a náluk nevelkedő, tanuló gyermekeknek. Ebben az évben is várják majd a Mikulást, készülnek a karácsonyi ünnepekre, igaz most egy kicsit másképp. Az adventi koszorú első gyertyáját pénteken reggel gyújtották meg az intézmény aulájában, külön az alsó és a felső tagozatosoknak.

– Advent a várakozás ideje, mely a karácsonyra való felkészülést, az ünnepre történő várakozást hozza el számunkra – mondta köszöntőjében Hollósi Lászlóné iskolaigazgató.

Gyertyagyújtás és szavalat – Sáfár Eugénia (b), Kovács Csiba Krisztina és Kispéter Virág Fotó: Az iskola

– A világító gyertyák számának növekedése szimbolizálja a növekvő fényt, amelyet Isten Jézusban a várakozónak ad karácsonykor. Ez az ünnep lelki megtisztulásra és megújulásra is alkalmat ad, hogy az ünnep csakugyan ünnep legyen, és nagyobb figyelemmel fordulhassunk egymás felé.

Az igazgatónő szavait követően Kovács Csiba Krisztina református lelkipásztor osztotta meg ünnepi gondolatait a tanulókkal, s gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját. Kispéter Virág 8. osztályos és Sáfár Eugénia 7. osztályos tanuló adventi verseket szavalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában