volt állami gondozottakat segítettek

2020.11.26. 12:00

Adományok ifjú szülőknek

A Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület a hetekben azoknak a volt állami gondozott fiatal szülőknek és gyermekeiknek segített, akik Fehérvárról egy távolabbi kis faluba költöztek – tudatta lapunkkal Janó Andorné Ildikó, az egyesület ügyvezetője.

V. Varga József

A bútorokat, a gáztűzhelyt és a hűtőgépet Ádám és Gitta, az egyesület önkéntesei szállították el teherautón a címzett házaspárhoz. A magánszemélyek felajánlásai Székesfehérvárról és Veszprémből érkeztek. Októberben és novemberben 18 alkalommal a friss élelmiszerek mellett (pékáru, zöldség, gyümölcs, vitaminkészítmények) tartós élelmiszerek is kerültek az ajándékcsomagokba a legrászorultabbak részére. Úgy tűnik, most erre van a legnagyobb szükség.

A Vigyázó Kéz a tavasszal négy laptopot adott át a gyermekeknek, nemrégiben pedig további három felső tagozatos diáknak szereztek meglepetést azzal, hogy ezentúl számukra is lehetőség nyílik a világhálón való ismeretszerzésre. Az egyesület továbbra is várja a kamerával és mikrofonnal ellátott laptopokat, telefonszámuk: 06-30-9069-148. Az eszközöket a jelenlegi állami gondozott, illetve a volt állami gondozott szülők gyermekeinek szeretnék átadni, eredményesebb tanulásuk elősegítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában