Hazánk gyönyörű tájainak megismerése

2020.10.20. 15:15

Virtuális túraverseny kezdődik a Seregélyesi Baptista Általános Iskola igazgatójának szervezésében

Immár hatodik esztendeje buzdít a Seregélyesi Baptista Általános Iskola arra, hogy minél többen barangoljanak velük az Országos Kéktúra útvonalán. Ha másként nem, legalább képzeletben.

Tihanyi Tamás

A térképolvasás a tavalyi döntőn is fontos feladat volt Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Hat éve Hollóházáról indultunk virtuális túránkra és heteken át ismerkedtünk meg a „kék útvonal” által érintett tájak földtörténetével, növény és állatvilágával, történelmével, építészeti és néprajzi emlékeivel, a képzeletben meglátogatott térségek neves szülötteivel, valamint még számtalan más érdekességgel – mondta el a programról Sajtos József igazgató, a verseny szervezője.

– Most e vándorlás folytatására hívjuk mindazokat, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy csatlakozzanak hozzánk. Az összesen 1168 kilométeres útvonalból már csak 216 kilométer van vissza. Ez az útszakasz vár a versenyzőkre ebben a szezonban. Az elmúlt évben Tapolcáig vándoroltak a csapatok, idén ősszel e szép kisvárosból indulva Keszthelyen, Sümegen, Sárváron, Kőszegen keresztül jutnak majd el az Írott-kőig.

A térképolvasás a tavalyi döntőn is fontos feladat volt
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Bízunk abban, hogy sok négyfős csapat küldi majd el jelentkezését a november 25-én záruló határidőig hozzánk, és verseng azért, hogy velünk lehessen majd a jövő májusi döntőn. A részletekről iskolánk honlapján kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők, akik között reményeink szerint még a korábbinál is több határon túli iskolai közösség lesz.

Az oktatási intézményben rendezett tavalyi döntőre mintegy háromszáz vendég érkezett a Felvidékről, Erdélyből és az anyaország szinte minden részéről. Az ötvenöt csapatnak elméleti és gyakorlati feladatokkal egyformán meg kellett küzdenie. Sajtos József és pedagógustársainak munkáját olyan neves szakemberek segítették a helyszínen, mint amilyen például a legendás hegymászó, Kollár Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában