feloszlatták magukat

2020.10.14. 07:25

Újabb oszlatás: Gyúrón sincs már testület

Feloszlatta magát kedden este a gyúrói képviselő-testület. Úgy tudjuk, ennek oka a szeptember végén kirobbant lehallgatási botrány lehet.

Korondy Tamás

A képviselői eskü nem csak a polgármestert, de a testület tagjait is kötelezi, hogy a település és a közösség érdekében a legjobb tudása szerint járjon el

Fotó: Shutterstock

Mint ahogyan azt már megírtuk, szeptember 30-án a rendőrség átvizsgálta az önkormányzat épületét, ahol lehallgatásra alkalmas készüléket találtak az egyik irodában. Az ügyben jelenleg ismeretlen tettes ellen, tiltott adatszerzés gyanúja miatt folyik nyomozás. A polgármester által október 13-án kiadott közlemény szerint az ügyben egyéb hivatalos információval ő nem rendelkezik, valamint a nyomozás ezen szakaszában további nyilatkozattételre sem jogosult.

Informátorunk a feloszlatás indokáról lapzártánkig nem akart bővebb információval szolgálni, azonban a képviselők közül többen is nyilatkozatot ígértek szerdára.

Ismert, az utóbbi hetekben a megyében több képviselő-­testület is feloszlott.

Változnak Gyúrón a hivatalnokok is

Ahogyan a helyi ellenzéki képviselőktől értesültünk, Horváth Béla helyi településüzemeltető beadta felmondását a napokban, ő már csak e hónap közepéig dolgozik. Müller Gábor hivatalvezetőnek e hónap végén hivatalosan is megszűnik a munkaviszonya. Helyét ideiglenesen Balogh Lóránd váli jegyző foglalja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában