A közmeghallgatás a vírus miatt elmaradt

2020.10.29. 07:40

Terv és módosítás, enyingi településrendezésre

A képviselő-testület előzetesen megismerte és szerdai ülésén elfogadta a városi településrendezési terv módosításának munkatájékoztatóját. A dokumentum a településfejlesztési koncepció településszerkezeti tervének, valamint helyi építési szabályzatának és szabályozási tervének felülvizsgálata során készült el.

V. Varga József

Nyikos István (elöl), Pallag Mihály, Bodor Katalin, Viplak Tibor polgármester és Buza Krisztina

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A grémium közmeghallgatást is hirdetett, amelyet Viplak Tibor polgármester alighogy megnyitott, már be is zárt. Ugyanis a koronavírus-járvány második hullámának veszélyeitől tartva azon egyetlen egy állampolgár sem jelent meg. A nyolc önkormányzati képviselő közül ketten ugyancsak távolmaradásukat jelezték erre az alkalomra.

A tervmódosítás az országos településrendezési és építési követelmények új jelkulcsaival és tartalmi elemeinek felhasználásával készült. Maga a folyamat már 2016 decemberében megkezdődött; a jogszabályváltozások miatt szükségessé vált a településképi arculati kézikönyv elfogadása is.

Nyikos István (elöl), Pallag Mihály, Bodor Katalin, Viplak Tibor polgármester és Buza Krisztina
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A felülvizsgálat a kérdőívek kitöltésével vette kezdetét, melyek a lakosság számára a város honlapján voltak elérhetők, 2017 júliusában lakossági fórumot tartottak. A megalapozó vizsgálati dokumentáció 2020 januárjában készült el, az egyeztetés augusztusban, a városházán megtörtént. A módosítási javaslatokat átvezették, hátravan még a településfejlesztési koncepció és a tervezési program dokumentációjának elfogadása, illetve legvégül a településrendezési terv elfogadása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában