Minden évben a támogatottak között

2020.10.01. 14:00

Segítség a fehérvári kórháznak: a könnyebb ellátásért

A Howmet Aerospace Alapítvány 60 ezer dolláros pénzadományt adott át szerdán a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház számára.

V. Varga József

Az átadáson Katus István (j) és Bucsi László

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Katus István vezérigazgató elmondta: három számmal érzékeltetné alapítványuk mecénási tevékenységét. Huszonkét év alatt – a jogelődöket is beleérte – 2,5 milliárd forintnyi pénzadományt adtak át Fehérvárnak, a megyei jogú város nonprofit szervezeteinek. Ebből az összegből 300 millió forint jutott a kórháznak. A megyei körből egyedül a kórház az, amely minden évben szerepelt a támogatottak között.

Az átadáson Katus István (j) és Bucsi László
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Bucsi László főigazgató fantasztikus történetről beszélt, és hangsúlyozta: nagy hálával tartoznak az adományért. Az utóbbi öt hónapban – amióta ő az intézményt vezeti – a mostani alkalom már a harmadik a sorban, és reméli: a hagyomány folytatódik.

A kórház a csaknem 18 millió forintot speciális betegmozgató eszközök beszerzésére és a dolgozók kiképzésére fordítja. Egy évben 25 ezer műtétet végeznek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi és Oktató Kórházban, egy beteg áthelyezése, ha csak a műtétet vesszük, legalább három-négy alkalommal történik. A szorzás könnyen elvégezhető, s nem mindegy, hogy a készülékekkel minimalizálni tudják az erőkifejtést, megelőzhetik a különböző gerincproblémák kialakulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában