Egy évtizedes múltra tekinthet vissza a MeRIT

2020.10.12. 20:00

Református ifjúsági találkozót tartottak Soponyán

A Mezőföldi Református Ifjúsági Találkozót szombaton rendezték a településen. Nyitányként a közös éneklés, az áhítat szolgált, majd ismerkedés és játék következett. A folytatásban a pályaválasztás került terítékre, a beszélgetés résztvevőit hivatásukról kérdezték a fiatalok.

V. Varga József

Közös éneklés és játék, kötött és kötetlen formában

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A mezőföldi egyházmegyéhez tartozó gyülekezetekben már egy évtizede szerveznek ifjúsági találkozókat azzal a szándékkal, hogy a gyerekek, a fiatalok kötetlen formában is találkozzanak egymással.

– Különösen időszerű mindez az idén, amikor a mindennapjainkat korlátok közé szorító koronavírus-járvány miatt együttléteink, közös táboraink is csorbát szenvedtek – mondta el Kovács Csiba Krisztina soponyai-kislángi lelkipásztor.

„Menjetek be kapuin hálaadással, / tornácaiba dicséretekkel! / Mert jó az Úr örökkévaló kegyelme, / és hűsége megmarad mindörökre”

– Bakos Enikő énekművésszel a résztvevők együtt énekelték a dicsőítő dalokat. A közös áhítatot követően a vendéglátó lelkésznő azzal a példázattal szolgált, amikor egy idegenbe készülő ember hívatta szolgáit, és rájuk bízta vagyonát. Az egyiknek öt talentumot adott, a másiknak kettőt, a harmadiknak pedig egyet, kinek-kinek képessége szerint – mihez kezdenek vele.

A talentumról mint mérték­egységről az ifjak megtudták, hogy ókori tömeg- és pénzegységről van szó, de a talentum jelentése átvitt értelemben is ismert: az átlagoson felülemelkedő képességet, tehetséget takar. Mire fordítod a talentumodat? – erről szólt a délután.

Közös éneklés és játék, kötött és kötetlen formában
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A zenés-bibliai nyitányt követően kötött és kötetlen formában, játékokon keresztül ismerkedtek egymással a lányok és a fiúk, akik a csőszi, kálozi, kislángi, polgárdi és soponyai gyülekezetből érkeztek. Az egyik játék során a gyerekek azt osztották meg társaikkal, hogyan is képzelik el magukat öt-tíz év múlva. Ábel matematikusként; Emese számítógépes játékfejlesztőként, a húga, Anna lakberendezőként. Tibi saját növénytermesztő és állattenyésztő gazdaságát vezeti, s azt is merészen a köz elé tárta, hogy a mellette álló fruska, Fruzsi lesz a párja, s gyermeküket nevelik.

A pályaválasztási workshopot az üzleti szférában tevékenykedő Szabó Márta tartotta, felvillantva az önismeret, a személyiség és a képesség fontosságát, kitérve a pályaismeret és a munkaerő-piaci ismeretek összefüggéseire.

– Ha szereted a munkád, soha többé nem kell dolgoznod – Steve Jobs gondolatát példázta Bakos Enikő, Bencze Péter és Kissné Király Éva története, akik munkájukról, hivatásukról meséltek a fiataloknak. A találkozó szeretetvendégséggel fejeződött be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában