pályázatból

2020.10.16. 07:40

Megújult a községháza, készül a bölcsőde Mezőszentgyörgyön

Az önkormányzat épületének energetikai felújítása már korábban befejeződött, ünnepélyes átadását azonban csütörtökön tartották.

V. Varga József

Molnár Krisztián (b), Lánginé Csík Angéla, Varga Gábor

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A falu a községháza energetikai korszerűsítésre 17,5 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert. A polgármesteri hivatal épülete új, hőszigetelt nyílászárókat, új tetőt és hőszigetelést kapott, a mozgáskorlátozottak számára liftet és külön mosdót építettek. Amint megtudtuk: az épület 1945-ből való, a hatvanas években tetőcsere történt rajta, más, nagyobb felújítás nem. Bizony ráfért az épületre a megújulás.

– Nagy nap a mai kis településünk életében, több szempontból is – fogalmazta meg beszédében Lánginé Csík Angéla polgármester. – Az ünneplés napja, de ünnepelni tiszta szívből csak akkor tudunk, ha a jól elvégzett munka eredményét már magunk mögött tudhatjuk. Eredményes munkáról pedig akkor beszélhetünk, ha mindenki teszi a dolgát. Jelenthetem, esetünkben mindenki tette a dolgát, amiért őszinte köszönet jár!

Molnár Krisztián (b), Lánginé Csík Angéla, Varga Gábor
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az átadó ünnepségen köszöntőt mondott Varga Gábor országgyűlési képviselő és Molnár Krisztán, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

Elhangzott: Szentgyörgy ese­tében a községháza megújulásával már a második top-pályázat fejeződött be, a 11 millió forint értékű egészségügyi alapellátás-fejlesztés már korábban megtörtént. És a legújabb jó hír: az önkormányzat 134 millió forintot nyert minibölcsőde építésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában