A színház működtetésére is nyertek pénzt

2020.10.01. 07:30

Megújul a Mikes utca Csákváron

Soron következő testületi ülését tartotta a kisváros képviselő-testülete kedden, amelyen ezúttal kiemelkedően fontos napirendek nem szerepeltek, de volt azért miről beszámolnia a polgármesternek.

Borsányi Bea

A csatornázás még nehezebben járhatóvá tette a Mikes utcát

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Tárgyaltak többek között a közművelődésről szóló önkormányzati rendelet módosításáról, valamint Csákvár Város Közművelődési Koncepciójáról, a gyermekek szünidei étkeztetéséről, meghallgatták a beszámolót a személyes gondoskodást nyújtó szociális intézmény szakmai munkájáról, és döntöttek a Bursa Hungarica pályázaton való részvételről is.

Illés Szabolcs polgármester tájékoztatta a képviselőket az önkormányzat által benyújtott, folyamatban lévő pályázatokról is. Jó hír, hogy a település sikeresen pályázott a Belügyminisztérium által minden évben kiírt önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására. Az elnyert mintegy 16 millió forintot az önkormányzat közel 3 millió forinttal egészíti ki, és az egész összeget a csatornázásban is érintett, de amúgy is rossz állapotban lévő Mikes utca teljes hosszában történő felújítására fordítják. A munkára azonban várni kell, jelenleg úgy tűnik, legkorábban jövő tavasszal kezdődhet el. Az önkormányzatnak további folyamatban lévő pályázata egyelőre nincs. Mivel csütörtökön este a Csárdáskirálynővel nyílik a Rátonyi Róbert Színház első évada Csákváron, ezért jegyezzük itt meg: a színház működtetésére korábban 6 millió forintot nyert az önkormányzat.

A csatornázás még nehezebben járhatóvá tette a Mikes utcát
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A csatornázás jó ütemben halad, ha minden jól megy, az év végéig mindenhol el is készül, de azokban az utcákban, ahol már kiépült a vezeték és megtörténtek a házi bekötések, a lakosság csatlakozhat a rendszerhez.

Ugyan nem az önkormányzat, hanem a Magyar Közút projektje a 8126-os út Szabadság térig történő felújítása, ám szintén jó hír, hogy ez is befejeződött, és szerdán a műszaki átadása is megtörtént.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában