Létszámgondok

2020.10.17. 07:25

Kevés a gyerek az ercsi óvodákban?

A napokban adott ki közleményt a település hivatalos honlapján Szabó Tamás polgármester, mely szerint Ercsi két óvodájában is probléma van az óvodát látogató gyermekek létszámával.

Korondy Tamás

A Hétszínvirág Óvodában nincs gond a létszámmal

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogyan a város első embere fogalmazott, a Napfény Óvoda vezetője arról tájékoztatta őt, hogy az óvoda kihasználtsága nagyon alacsony, a gyermekek negyven százalékát nem viszik a szülők óvodába. Szabó megemlíti, természetesen tisztában vannak vele, hogy az őszi időszak a megbetegedések időszaka is, a koronavírus miatt pedig sokan biztonságosabbnak ítélik, ha a gyermekük otthon marad. Mindezt emberileg érthető reakciónak tartja, hogy most mindenkiben több a félelem, az óvatosság – ennek ellenére mégis arra kéri a kedves szülőket, hogy nyugodt szívvel vigyék a gyermekeiket az óvodába.

– Egy város számára az óvodai nevelés biztosítása pénzbe kerül. A pedagógusok száma a csoportokban ugyanannyi, a rezsit akkor is fizetni kell, ha minden csoport csak félig kihasznált – olvasható a közleményben. Utánajártunk, mi a pontos helyzet.

A Hétszínvirág Óvodában nincs gond a létszámmal
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Természetesen megkerestük mind a Napfény, mind a Hétszínvirág Óvodát az ügyben. Utóbbi vezetője, Ábrahám Gabriella kérdésünkre, miszerint tényleg ilyen kevés gyereket visznek csak a szüleik az óvodába, azt mondta, hogy az ő óvodájukban ilyen probléma nem merült fel: – Annak ellenére, hogy két koronavírusos eset is történt a hónap elején (október 5-én tíz napra be kellett zárni az intézményt, amely kedden nyitott újra – a szerk.), a várt létszámcsökkenés nem jelentkezett. A nagyjából 140 beiratkozott óvodás 70–75 százaléka folyamatosan bent van, így nálunk ilyen probléma szerencsére nincsen – fogalmazott.

A Napfény Óvoda vezetője, Balázs Mária ugyan megerősítette a közleményben leírtakat, ennek ellenére a polgármester jóváhagyása nélkül nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában